22 Nisan 2007 Pazar

GÜL POĞAÇA


Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz
Aldığı Kadar Un
1 Adet Yumurta Beyazı
İç Malzemesi:
3-4 Adet Uzun Sosis
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
Margarin eritilir.Hamur yoğrulacak kaba aktarılır.Sıvıyağ,yoğurt,tuz,kabartma tozu ve un ilavesi ile yoğrulur.Hamurun bir kısmı merdane ile açılır.Bir bardak yardımı ile yuvarlak hamurlar elde etmiş oluruz.Sonra bu yuvarlakların beş tanesi üst üste gelecek biçimde sıralarız.Sosisi de çubuklar halinde keseriz.Birer parça sosis koyup daire şeklindeki hamurlar sosisin olduğu kenardan başlayarak sarılır.Sonra ortadan ikiye bölünerek iki adet gül poğaça elde etmiş oluruz.
Aşamaları resimlemeyi unuttuğum için böyle anlatmaya çalıştım.Umarım anlaşılır.Başka zaman yaptığımda resimlerim.O zaman resimli şekilde anlatırım.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails