25 Mart 2007 Pazar

PESTO SOSLU SEBZELİ SANDVİÇ





  Malzemeler

1Adet Köy Ekmeği
4-5 Yemek Kaşığı Pesto Sos
5-6 Adet Kurutulmuş Domates Konservesi
1 Avuç Siyah Zeytin
1 Avuç Biberli Yeşil Zeytin
100-150 Gr Kaşar Peyniri
3-4 Adet Kırmızı Biber(Közlenmiş Konserve)
3 Adet Enginar(Küçüklerinden)
1 Komposto Kasesi Karışık Turşu(Minik Minik Doğranmış)
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ

Yapılışı

Enginarlar ayıklanır,dilimlenir.Limonlu suda haşlanır.Suyu süzülür.Yağ,limon,tuz ile tatlandırılır.Soğuması için bekletilir.
Köy ekmeği,üste yakın kısmından kesilip ikiye ayrılır.Üste konacak kapak kısmı bir kenara ayrılır.Alt kısmının içi oyulur.

Ekmeğin içine pesto sos sürülür.


Kurutulmuş domatesler ince ince dilimlenir.Pesto sosun üzerine serpiştirilir.


Domateslerin üzerine zeytinler ince ince dilimlenmiş halde serpiştirilir.


Zeytinlerin üzerine kaşar peyniri ince ince dilimleyerek dizilir.Peynir,sebze kabuğu soymak için kullanılan bıçakla dilimlenirse yaprak şeklinde olur.


Peynirlerin üzerine ince doğranan közlenmiş kırmızı biberler serpiştirilir.


Kırmızı biberlerin üzerine hazırladığımız enginarlar serpiştirilir.


ıÜüEnginarların üzerine de minik minik doğranmış karışık turşu serpiştirilir.


En üste zeytinyağ gezdirilerek ekmeğin üst kısmı kapatılır.Bir süre ekmeğin tüm lezzetleri emmesi için bekletilir.Dilimleyerek servis edilir.


Afiyet Olsun...











 

2 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

yeni bloğun hayırlı olsun cevverim ben yenimi görüyorum yoksa enginarlı değişik nefis bir sandviç ellerine sağlık canım

Cevver dedi ki...

Gül hanım'cım,blogcudan blogspota yavaş yavaş taşınıyorum.Bu adresim yeni
www.cevverinmutfagi.blogcu.com
adresim 2007 den beri vardı.Ondan öncede bir süre yemek24 sitesinin blog sayfam vardı.Neyse şimdi de buraya taşınıyorum.İnşallah son mekenım olur :))
Tarif bahar ayı için ideal bir tat.İnsana baharı anımsatıyor :)) İyi günler dilerim ^_^

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails