19 Nisan 2013 Cuma

BAKLA YAPRAĞI SALATASI


Malzemeler

Bir Demet Bakla Yaprağı
3-4 Adet Taze Soğan
5-6 Dal Taze Nane
Tuz
Limon
Zeytinyağ

Yapılışı

Bakla yapraklarının en üstteki filiz gibi olan yaprakları toplanır.Pazarda satılmadığı için ölçü veremiyorum,göz kararı diyelim :))
Yapraklar yıkanır.Nane ve taze soğan ayıklanıp yıkanır.Salata kasesine bakla yaprakları elimizde demet haline getirilip en üst sap kısımları kesilip atılırak istenilen irilikte doğranır.Taze soğan ve nane de doğranır.Salata hazır bileee.
Tuzu eklenip elimizle salatayı hafifçe sıkıp seneştirilir.Limon ve zeytinyağ çırpılarak salatanın üzerine dökülür.
Salatamız servise hazır resimde güzel çıksın diye minik domateslerle süsledim.Bu salata zeytinle birlikte çok uyumlu oluyor.

Afiyet Olsun ...

3 Nisan 2013 Çarşamba

YALANCI PROFİTEROL


Bu pratik ve lezzetli tatlımızın bir kusuru var.Kıvamı dilimleyecek kadar katı değil.Güzel dilimlenmesi için içine 1 tatlı kaşığı nişasta ilave edip pişirdiğim de oldu.Evet kıvam istediğim gibi olmuştu ama bu kez de etimekler çok kuru ve lezzetsiz oldu.Son kararım büyük bir servis kaşığı ile ikram etmek oldu.Tabakta şık bir duruş sergilemiyor ama damakta bıraktığı lezzet harika.Siz olsaydınız hangini seçerdiniz :)))

Malzemeler
1 lt Süt
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Yumurtanın Sarısı
200 ml Krema
1 Paket Tuzsuz Etimek
Üzeri İçin:
1 Paket Çikolatalı Sos
500 ml Süt
Süslemek İçin:
File fıstık

Yapılışı
Süt ile un karıştırılarak kaynatılır.Kaynayınca içine şeker ve vanilya ilave edilerek tekrar kaynayıncaya dek karıştırmaya devam edilir.Ocaktan alınan kremanın içine önce yumurta sarısı konup çırpılır.Yumurta sarısı konur konmaz hemen çırpma işlemine başlamalı yoksa yumurta sıcaklıktan pişip pütür oluşturabilir.Daha sonra krema katılıp çırpmaya devam edilir.
Bu arada etimekler 4'e bölünür.Bölünen etimekler muhallebiye ilave edilerek karıştırılır.Islatılan kare borcama aktarılan bu karışımın üzeri düzleyerek soğumaya bırakılır.Soğuyunca üzeri şeffaf film ile kaplanarak buzdolabına kaldırılır.Bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün 500 ml süt ile çikolatalı sos pişirilerek tatlının üzerine dökülür. Arzu ederseniz de 1 kutu krema 160-200 gr bitter çikolatayla ganaj yapıp tatlının üzerine çikolata sos yerine dökebilrsiniz. Üzeri isteğe bağlı olarak fındık,fıstık,hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

2 Nisan 2013 Salı

KREMALI GNOCCHİ


Malzemeler
1 Paket Gnocchi
200 ml Krema
1 Su Bardağı Rende Kaşar Peyniri
2 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri(Rendelenmiş olarak satılanlardan)
1 Dal Biberiye
1 Dal Adaçayı
1 Tatlı Kaşığı (Renkli)Karabiber
Tuz
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ

Yapılışı
Bir tencereye makarna haşlayacakmış gibi su,tuz,zeytinyağ konup kaynatılır.Gnocchiler kaynar suya ilave edilir.Önce tencerenin dibine çöken gnocchiler piştikçe suyun yüzüne çıkarlar.Yumuşaklığı kontrol edilerek servis tabağına alınır.Gnocchiler kaynarken bu arada sos hazırlanır.
Haşlanan gnocciler ve sosu alacak derin bir tavaya krema ve baharatlar konur.Orta ateşte kaynamaya bırakılır.Bu arada kaşar peynirinden 1 su bardağı rendelenir.Kaynayan kremanın içinden adaçayı ve biberiye çıkarılıp,rendelenen peynirler ilave edilir.Eklenen peynir eriyene dek karıştırılır.Süzülen gnocchiler sosun üzerine ilave edilip güzelce karıştırılır.Son olarak parmesan peyniri serpilir.Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

Related Posts with Thumbnails