7 Temmuz 2014 Pazartesi

HELLİMLİ KIBRIS TARHANASI


Bu tarhana ile tanışmamı sağlayan Burcu arkadaşıma ve elleriyle bu tarhanayı yapan annesine çok ama çoook teşekkür ediyorum :)) Arkadaşım ama evladım yaşında İzmirimize okumaya gelip güzel şehrimize aşık olmuş,en az İzmir kadar güzel Kıbrıslı arkadaşım,fandomum :))
Bana gelen tarhananın içinde yeterince nane vardı.Bu yüzden pişirirken ilave etmedim bazen içinde olmayabiliyormuş.Böyleyse kuru nane pişerken ekleniyormuş.

Malzemeler
350-400 gr Kıbrıs Tarhanası
4 Su Bardağı Su
El Ayası Büyüklüğünde Hellim Peyniri
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2Diş Sarımsak
Tuz
Yapılışı
Buzluktan çıkarılan yaklaşık 250 gramlık margarin paketi büyüklüğündeki tarhana ve tuz 4 su bardağı soğuk suyun içine koyup ocağa konur.Orta ateşte arada karıştırarak topak kalması engellenir.Kaynayınca ocağı kısıp pişinceye kadar küçük bir tavada peynir hazırlanır.Sarımsaklar ayıklanıp ezilir.Hellim peyniri tavla zarı iriliğinde doğranır.Zeytinyağı biraz ısınınca sarımsak ve hellim tavaya alınır.Arada karıştırarak kavrulur.Peynirin bir kısmı süsleme için ayrılıp kalanı çorbaya eklenir.Gerekirse kanamış su eklenebilir.Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alınır.Tabağa tarhanadan koyup ayrılan peynirlerden bir miktar eklenir.Üzerine pul biber nane serpilir.Resimde baharatlı değirmen tuz kullandım,tercih sizlerin.Sıcak sıcak servis ediniz..
Afiyet Olsun ...

2 yorum:

OZAY dedi ki...

Ellerine sağlık canım .Çok severim ama ben hiç sarmısaklı yapmadım.Nasıl oldu tadı diye merakta etmedim değil .Deneycem..

Nurdan Özden dedi ki...

Özaycım peynirle sarımsağın uyumunu unutmamalı :) Biz ailecek çok sevdik.Bu tarhananın tiryakisi olduk :))

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails