14 Ağustos 2014 Perşembe

PESTO SOS

Malzemeler
2 Demet Fesleğen (Ayıklanınca 100gr)
50 gr Künar (Dolmalık Fıstık)
4-5 Diş Sarımsak
2-3 Yemek Kaşığı İnce Rendelenmiş Parmesan Peynir
¾ Su Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Çay Kaşığının Ucu ile Beyaz Biber

Yapılışı
Fesleğen yaprakları ayıklanıp yıkanır.Varsa sebze kurutucusu ile yoksa süzgüye konup bekleterek kuruması sağlanır.Fesleğen yaprakları ıslak kalırsa zeytinyağı ile iyice kaynaşmayacaktır.
Künar(dolmalık fıstık) küçük bir tavada hafif sarı renk alana kadar kavrulur.Burda amaç künarın kokusunu güzelleştirmektir.
Parmesan peynir rendenin en küçük deliklerinin olduğu yeriyle yaklaşık 2-3 yemek kaşığı kadar rendelenir.Arzu edilirse toz halinde satılanlardan da kullanılabilir.Biraz lezzet farkı olacaktır ama yine de iş görür.
Sarımsaklar tuz ile dövülür.
Rondoya önce dövülmüş sarımsak konur.İyice kurulanmış fesleğen yaprakları,kavrulmuş fıstık,ince rendelenmiş parmesan peyniri,beyaz biber ve 3/4 su bardağı zeytinyağı konup tüm malzeme homojen bir şekilde karışana dek ezilir. Parmesan peyniri toz olarak satılanlardan kullanılacaksa pesto sos rondoda hazırlandıktan sonra karışıma ilave edip kısa bir süre daha çalıştırılır.Tadına bakılır gerekliyse tuz ilave edilip bir kez daha karıştılır.
Bu malzemelerle 240 gr pesto sos elde edilir.Küçük bir kavanoza konup buzdolabında 1 hafta boyunca kullanılabilir.Birkaç gün içinde kullanamadığınız kısmı buzdolabı poşetine koyup ince bir tabaka halinde yerleştirip derin dondurucuda 15-20 gün daha bekletilebilir.
Afiyet Olsun ...

2 yorum:

Figen Karavaş dedi ki...

Oyyy benım favori sosum.
Bayılıyorum Pesto Sosa.
Ellerine sağlık canım. Harika görünüyor ��

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Figencim ben de ben de 😍
Çok teşekkürler 😘

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails