11 Temmuz 2015 Cumartesi

KIYMALI NOHUTLU TARHANA ÇORBASI

Malzemeler
5 Çorba Kaşığı Tarhana
1 lt Su
100 gr Kıyma
Yarım Adet Kırmızı Biber
Yarım Adet Yeşil Biber
1 Adet Taze Soğan
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1-2 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz-Karabiber-Pulbiber
 Yapılışı
  • Bir çorba kasesine tarhana konur.Su ısıtıcısına 1 lt su konur.Isıtmadan önce bu sudan tarhananın üzerine ilave edilir.Biz diğer malzemeleri pişirinceye dek tarhana ıslatılır.
  • Çorbayı yapacağımız tencerede önce kıyma kavrulur.
  • Kıymanın rengi dönünce doğradığımız taze soğan kavrulur.
  • Sırasıyla kırmızı biber,yeşil biber,salça ve domates tencereye alınarak kavurma işlemi tamamlanır.Tuz,baharatlar ve maydanoz eklenir.
  • Domateslerle birlikte nohutlar ilave edilir.Bir taşım kaynattıktan sonra arzu edilirse bu malzemeden bir yere ayrılıp servis ederken tabaklara pay edilebilir.
  • Su ısıtıcısındaki kalan su kaynatılarak tencereye alınır.
  • Islattığımız tarhanayı tenceremize alıp karıştıra karıştıra kaynatılır.Ocağın altı kısığa alınıp 2-3 dakika kadar daha pişirilir.

Afiyet Olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails