1 Temmuz 2015 Çarşamba

TOST EKMEĞİ BÖREĞİ

Malzemeler
1 Paket Kare Tost Ekmeği
Dilim Sayısı Kadar Parmak Sosis
Pişirmek için
3 Adet Yumurta
 Galeta Unu
Bir Çimdik Tuz

Yapılışı
Tost ekmeklerinin kenarları bıçakla kesilip bir kenara alınır.
Elimizdeki kenarsız dilim bir merdane yardımı ile inceltilir.Bir kenarına sosis konup rulo yaparak sarılır.Ek yeri alta gelecek şekilde konur.
Hepsini sardıktan sonra önce (Biraz su katarak) çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulanır.
Pişirme kağıdı serili tepsiye bitiş yeri açılmasın diye alta getirilerek hafif aralıklı dizilir.180 derece fırına verilerek altın sarısı olana dek pişirilir.
Hepsi tüketilmeyecekse bir kısmı buzlukta saklanabilir.Gerektiğinde buzluktan fırına alıp ısıtılarak tazecik tüketilir.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails