14 Haziran 2017 Çarşamba

BEBEK ENGİNAR SALATASI

Malzemeler
5 Adet Bebek Enginar
5 Yaprak Göbek Marul
4-5 Adet Taze Soğan
5-6 Dal Dereotu
1/2 Adet Kapya Biber
6-7 Adet Kiraz Domates
1/2 Adet Havuç
1 Çay Bardağı Bezelye
Yarım Çay Bardağı Mısır
Tuz
Limon Suyu
Zeytinyağı
Parmesan

Yapılışı
  • Enginar haricindeki sebzeler ayıklanır, yıkanır, sularının süzülmesi için süzgüye alınır.
  • Enginarlar ayıklanıp 2 veya 4’e bölünür. 1 tatlı kaşığı un ve limon suyu kattığımız suda yıkanır.
  • Pişireceğimiz tencereye yine unlu limonlu su hazırlanır. Su kaynayınca enginarlar tencereye alınır. Arada enginardan birinden bir yaprak koparıp pişmesini kontrol ederiz.
  • Bu arada büyükçe bir kaseye marul ve dereotu doğranır. Taze soğanlar 4-5 santim uzunluğunda doğranır. Biber jülyen doğranır. Domatesler dörde bölünür. Havuç kesme bıçağı ile sıyrılır.
  • Bezelye ve mısır haşlanır.
  • Tüm malzeme tuzlanıp karıştırılır.
  • Servis tabağına alınır. Haşlanan enginarlar biraz soğuduktan sonra salatanın üzerine sıralanır.
  • Limon suyu ve zeytinyağı gezdirilerek salata tamamlanır.
  • Arzu ederseniz üzerine parmesan peyniri traşlanır.

Afiyet Olsun …

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails