27 Kasım 2017 Pazartesi

ISPANAKLI ÇILBIR

Malzemeler
500 gr Ispanak
1 Adet Kuru Soğan
2-3 Yemek Zeytinyağı
Tuz-Karabiber-Muskat
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
4 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Sirke
Tuz
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
1 Su Bardağı Yoğurt
1-2 Diş Sarımsak
Tuz
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Tereyağı
Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Yapılışı
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  • Yemeklik doğranan soğanlar zeytinyağı ile kısık ateşte kavrulur. Yıkanıp ince doğranmış ıspanaklar soğanlara katılır. Suyunu salıp çekene dek kavrulur. Ispanaklar suyunu çekince tuz, karabiber ve muskat (Sarımsak rendesi ile 5-6 kez rendelemek yeterli olacaktır) ile tatlandırıp, ocak kapatılır.
  • Ispanaklar kavrulurken küçük bir tencerede su kaynatılır. İçine 1 çorba kaşığı sirke (Limon sirkesi kokusuz olduğundan benim tercihim oluyor) ve tuz konur. Böylece yumurtaların dağılması önlenir. Minik bir kâseye yumurtalar birer birer kırılarak kaynayan suya birer birer bırakılır. Bir seferde en çok 2 yumurta pişirilmeli. Daha çok sayıda yumurta suya konursa birbirine yapışabilir. Yumurtalar pişerken ıspanaklar servis tabağına alınır. Yumurtaların beyazı pişip sarısı kayası kıvamında pişince kevgir ile suyu süzülerek çıkarılır. Ispanakların üzerine dizilir.
  • İkinci kez yumurtalar pişerken tereyağı rengi pembeleşene dek kızdırılır. Yağ çok kızgınken biber konursa yanar. Hem yağın ısısını düşürmek hem de soğuk yoğurdun üzerine konunca hemen donmaması için tereyağı kızgınken sıvıyağ ilave edilir (Yarı yarıya olacak kadar). Pul biber yağa ilave edilip biber rengini salana kadar ısıtmaya devam edilir.
  • Sıra sunuma geldi. Ispanak ve yumurtaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber dökülerek servis edilir.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails