28 Kasım 2017 Salı

KREPLİ MANİSA KEBABI

TAVUKLU KREP
Malzemeler
Krep İçin:
4 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Un
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
8-10 Çay Kaşığı Tereyağı
İçi İçin:
1 Adet İrice Tavuk Göğsü
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Bezelye
1 Kahve Fincanı Su (Türk Kahvesi Fincanı)
3-4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Kırmızı Pul Biber
Arzu edilirse Köri (1 Çay Kaşığı)
Beşamel Sos İçin:
2 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Üzeri İçin:
5-6 Dilim Dilimlenmiş Tost Peyniri ya da Kaşar
Yapılışı
  • Krep malzemeleri derin bir çırpma kabına alınıp, mikser ile çırpılır. 20-25 santimlik tavaya 1 çay kaşığı tereyağı koyup, krep hamurundan (yarım kepçe kadar) tavaya incecik yayılır. 10-12 adet kadar yapılıp düz bir tabağa biriktirilir. 
  • Tavuk eti minicik küpler halinde doğranır. Tencereye sıvıyağı koyup tavuklar rengi beyaz oluncaya dek kavrulur. Üzerine incecik doğranmış kuru soğan ilave edilip kavurmaya devam edilir. Soğanlar şeffaflaşınca un serpilip kokusu güzelleşinceye dek kavrulur. Haşlanmış bezelye ve su ilave edilir. Bir iki dakika pişirilir. Tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır. İç malzeme de böylece hazırlanmış olur. 
  • Her bir krebe iç malzemeden yeterince koyup iki kenarı içe kıvrılır. Daha sonra rulo yapılır. Fırın tepsisine dizilir. 
  • Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağı koyup eritilir. Un ilave edilip pembeleşene dek kavrulur. Üzerine soğuk süt ilave edilip beşamel sos açılır. Her bir krep sarmasının üzerine bu sostan kaşıkla dökülür. 
  • Beşamel sosun üzerine de peynir dilimleri konur. Fırının ızgara kısmında peynirler eriyinceye dek tutulur. Sıcak sıcak servis edilir. 
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails