12 Temmuz 2018 Perşembe

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

Malzemeler
23 Adet Kemalpaşa Tatlısı
3 Su Bardağı Şeker
3,5 Su Bardağı Su
Muhallebi Malzemeleri
2 lt Süt
2 Su Bardağı Un (2 Yemek Kaşığı Nişasta ile Birlikte) 
1 Su Bardağı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Sakız Aromalı Vanilya
1 Tatlı Kaşığı Vanilya Parçacıklı Vanilya
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
200 ml Krema (400 gr da kullanabilirsiniz)
Yapılışı
  • Su bardağına 2 yemek kaşığı nişasta koyup üzerini unla tamamlıyoruz. Yani un ve nişasta birlikte 2 su bardağı olacak. Tencereye sütü alıyoruz. Üzerine un ve nişasta karışımını koyup un sütün dibine çökene dek bekletiyoruz. Böyle hazırlayınca sütün içinde un topaklanmıyor. Bir püf daha vereyim ocağın üzerine alınca dibinin tutmaması için karıştırma işlemini dibinden yapmaya dikkat etmemiz gerekiyor. Bir de muhallebi kıvam aldıkça kaynamaya yakın daha hızlı karıştırmak gerekiyor ki yine topaklanma olmasın.
  • Sütün içinde un beklerken biz Kemalpaşa tatlımızın yapımına geçelim. Şekeri dolma tenceresi diye tabir edilen bir tencereye koyup kısık ateşe bırakıyoruz. Şekerden karamel kokusu gelene dek bekliyoruz. Ardından 3 su bardağı kaynar suyu tenceremize ekleyip sertleşen şekerleri karıştıra karıştıra eriyene dek kaynatıyoruz. Karamelli şerbetimiz hazır olunca Kemalpaşa tatlılarını tencereye alıp kaynayana dek bekliyoruz. Şerbet kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakıyoruz. Sonrasında tatlıları alt üst edip tekrar tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Sonlara doğru tencerede şerbet kalıp kalmadığını kontrol ediyoruz. Tüm şerbeti çekmişse azıcık kaynar su ilave ediyoruz. Amacımız dibi yanmasın :))
  • Şerbeti içine çekerek pişen tatlılarımızı altına tabak yerleştirdiğimiz tel bir süzgüye çıkarıyoruz. Şerbetin fazlasının süzülmesini sağlıyoruz. Biraz ılınınca kaşığın tersiyle hafif hafif bastırıp şerbetini mümkün olduğu kadar süzüyoruz. Kare borcama tatlılarımızı diziyoruz.
  • Daha önce hazırlamış olduğumuz süt, un ve nişasta karışımını ocağa alıp karıtıra karıştıra kaynatıyoruz. Bir taşım kaynayınca şekerini ekleyip tekrar karıştırarak kaynatıyoruz. Yine bir taşım kaynayınca vanilyalarını koyup karıştırıyoruz ve artık ocağı kapatıyoruz. Tereyağını ekleyip yine karıştırarak muhallebiye karışmasını sağlıyoruz. İlk sıcaklığı geçen muhallebiye son olarak kremayı ekleyip kaşıkla güzelce çırpıyoruz. Mikser de kullanabilirsiniz ama sakın çorbalarda kullanılan çırpıcı ayakla yapmayın muhallebi de çorba gibi oluyor. Denedim pişman oldum.
  • Muhallebimizi kemalpaşa tatlılarının üzerine döküp kaşığın tersiyle düzlüyoruz. 
  • Hazırladığız tatlımızı buzdolabına kaldırıp bir gece dinlendiriyoruz.
  • Servis ederken üzerine fıstık ve minik şekerlemelerden serperek dilimliyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails