9 Eylül 2018 Pazar

SİRKEN OTU-KABAK SALATASI

Malzemeler
1 Bağ Sirken
2 Adet Kabak
3-4 Diş Sarımsak
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
Çeyrek Limon Suyu
Tuz
Yapılışı
  • Sirken otlarının saplarını yaprağa yakın kısmından keserek ayıklıyoruz. Gerekiyorsa yaprakları ikiye de bölebilirsiniz. Yapraklar körpecik ve minikse bölmeye gerek olmayabilir. Birkaç su yıkayıp hazır ediyoruz. Mümkünse minicik kabaklardan 5-6 tane kullanmak bu salatada daha lezzetli oluyor ama bulamazsanız küçük boy kabaklardan doğrayarak kullanabilirsiniz. 
  • Sebzeleri hazırlayınca bol kaynar suya az tuz atıp önce kabakları atıp 2-3 dakika kaynatıyoruz ardından sirken otlarımızı suya ekleyip kabaklar yumuşayana kadar kaynatıp sudan alıp servis tabağına yerleştiriyoruz.
  • Küçük bir kâsede sarımsakları salataya yetecek kadar tuzla eziyoruz. Üzerine nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip güzelce çırpıyoruz. Hazırladığımız bu sosu salatamızın üzerine gezdirip birkaç dakika salatanın içine işlemesini bekledikten sonra ılık ılık servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails