23 Mart 2013 Cumartesi

KİRPİ ÇİKOLATA -ÇITIR ÇİKOLATA


Bu tarifi Nergiz arkadaşımın sayfasında görünce yapıp ilk gelen misafirlerime kahvenin yanında ikram etmiştim.Yiyen tüm misafirler bayılmıştı.Nergiz'cim beni bu tarifle tanıştırdığın için teşekkür ederim.

Malzemeler

250 gr Çiğ Taze Kadayıf
1 Paket 80 gramlık Yoğun Bitter Çikolata
1 Paket 80 gramlık Bitter Çikolata
1 Paket Sütlü Çikolata
Toplamda 240 gr çikolata olmalı.Sevdiğiniz hangi çikolataysa onunla yapabilirsiniz :))

Yapılışı

Kadayıf didiklenip,fırın tepsisine yayılır.Yakmadan,ters yüz edilerek altın sarısı olana kadar fırınlanır.
Kadayıf soğuyunca biraz daha ufalanır. Sonra tüm malzemeyi alacak büyüklükte bir kapta benmari usulü eritilmiş çikolata ile çıtır kadayıflar iyice karıştırılır.
Şurup kaşıkları gibi çukur kaşıkla pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
Kısa bir süre buzdolabında bekletilerek,servis edilir. Uzun süre tazeliğini kaybetmeyen bir tarif ama öyle lezzetli ki uzun süre kalmıyor zaten.
Afiyet Olsun ...

22 Mart 2013 Cuma

MAYDANOZ PESTOLU PATATESLİ SULTANİ BEZELYE


Manavın önünden geçerken sultani bezelyeleri görünce hemen aldım.Tezgahlarda o kadar az görülüyor ki hemen almak gerekiyor. Daha önce kıymalı yemeğini ve mısır unlu yumurtalı tavasını yapmıştım. Eve gelince nette değişik bir tarif ararken bu sitede gördüğüm tarifte hemen karar kıldım.Verilen tarifle benim yaptığım arasında iki fark var ben şeker ve hardal kullanmaya cesaret edemedim.

Sonuç olarak ben beğendim ama eşim hiç yemedi.Kendisi değişik tadlara pek açık değildir de :)))

Malzemeler
250 gr Sultani Bezelye
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
250 gr Taze Patates
Yarım Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
1/2 Bardak Çam Fıstığı
 1/2 Bardak Rendelenmiş Parmesan
4-5 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı

Yapılışı
 Patatesleri çatal batırılabilir yumuşaklığa gelinceye kadar 20-25 dakika haşlayıp,süzüp kabukları soyulur. Bir kenarda bekletilir.
Çam fıstıkları tavada pembeleşene kadar kavrulur. Maydanoz, sarımsak ve parmesan birlikte robottan geçirilir. Zeytinyağ ekleyip karıştırılır. Elde edilen maydanoz pestosu 3 güne kadar kapalı bir kapta buzdolabında bekletebilir.
Sultani bezelyelerin kılçıkları ayıklanır. Ön haşlama yaparak tavada bir kaşık zeytinyağı ısıtılır. Bezelyeler  kavrulur.
Patates, sultani bezelye ve hazırlanan sos bir salata kasesinde iyice karıştırılır. Üzerine kavrulmuş çam fıstığı serpiştirerek soğuk ya da sıcak servis edilir. 

Afiyet Olsun ...

18 Mart 2013 Pazartesi

KORE USULÜ KAVRULMUŞ PİLAV ( 볶음 밥 )



Şimdi tarifini vereceğim pilavın tarifini Korece öğretmenim olan Mimi hanımdan öğrendim. Sağ olsun bize dil öğretmekle kalmayıp Kore'de kutlanan özel günlerde bizleri evine davet edip Kore kültürünü de yaşatmaya çalışır. Her şey için teşekkürler öğretmenim. Malum  tüm Asyada olduğu gibi Kore pilavı da yağsız ve az tuzlu oluyor. Aslında onlar buharda pişiren makinelerle yapıyorlar pilavlarını ama bizde makine
olmadığından eski usul yapıyoruz.
Alttaki resim Mimi öğretmenin yaptığı kavrulmuş pilav.Telefonla çektiğim için çok net değil ama kalıpla nasıl şekillendirildiğini sizlere göstermek istedim.


Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Kırmızı Biber
2-3 Adet Yeşil Biber
1 Adet Havuç (Arzu edilirse kullanılır.)
2 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz

Yapılışı

Yıkadığımız pirinçler 3 su bardağı kaynayan suyun içine konur. Tuz ilavesi ile kısık ateşte pişirilir.
Bu arada pirinç tanesi büyüklüğünde kesilen yeşil biber, kırmızı biber arzu edilirse havuç 1 kaşık sıvıyağ konmuş tavada ayrı ayrı kavrulur. Kavurduğumuz sebzeler bir tabağa alınır. 




En son çırpılmış yumurta tavaya alınır. Karıştırarak minik parçalar halinde pişirilir.




Pilav ile kavrulmuş sebzeler karıştırılır. Aslında bu pilavı Mimi öğretmenimin yaptığı şeklinde şekillendirecek kalıp var ama bende o kalıptan olmadığı için böyle servis ettim.
Afiyet Olsun ...

Related Posts with Thumbnails