30 Temmuz 2013 Salı

4. İZMİRLİ YEMEK BLOĞU YAZARLARI TOPLANTISI






Artık gelenekselleşen İzmirli Yemek Bloğu Yazarları toplantımızın 4.nü yaptık.Eskiden bu kadar kalabalık olmadığımızdan cafelerde yapıyorduk toplantımızı.Ama artık sığmıyoruz mekanlara ,o yüzden bu kez otelde yaptık toplantımızı.Kendimize bir salon ayarladı arkadaşlar böylece bizbize samimi bir ortamda geçti günümüz.Toplantıyı hazırlayan 

Pembe Kekik Sibel  www.pembekekik.com
Dilek Bilginer Ihlamur www.ıhlamurcum.com
grup arkadaşlarımıza teşekkür ederim.Ayrıca onlara yardımcı olan
arkadaşımıza da teşekkür ederim.

Otelde Toplantıyı yaptığımız salondan böyle güzel manzara eşliğinde arkadaşlarımızla sohbet edip,resimler çekildik.


Muratbey Peynir Firması,Manisa Salihli Gölköy ormanında  Tema Vakfı aracığıyla
 herbirimize bir ağaç diktirmişler.



Masalarımızı süsleyen Muratbey peyniri çeşitleri.


Figen Karavaş arkadaşımızın kamerasından  masamızdaki peynirlerimiz.





Özsüt iki güzel elçiyle kahve,atıştırmalık ve şık bir ganaj pastayı bizlere ikram etti.


Toplantımızda aramızda olan firmalarımız.


Sakız Enginar yazarı Dilek Yetkiner arkadaşımız tarif ve yemek danışmanlığı yaptığı Söke Un ve Feast firmalarından getirdiği hediyelerler aramıza katıldı.



Herzaman aramızda görmeye alıştığımız Dr.Oetker ürünlerini kullanıp beğenmediğim bugüne kadar olmadı.Sanırım ürünleri kullanan tüm mutfak severler de benimle aynı fikirdedir.


Kristal zeytinyağ firması da resimdeki hediyelerimizle aramıza katıldılar.


Koroplast da zengin çeşitleriyle hayatımıza kolaylık sağlayan ürünlerle aramıza katıldı.İçinde sürekli kullandığım ürünler olduğu gibi ilk kez evime giren ürünler de vardı.Sürekli artan ürünlerle hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor.


Duru firması  bize hem bulgur çeşitleri hem de bulgur ile yapılacak yemeklerden nerdeyse ansiklopedi tadında bir kitap ile aramıza katıldı.Özellikle kitaba bayıldım.Üzerinde titizlikle çalışıldığı her halinden belli oluyor.


Selva firması da ikinci kez resimdeki çeşitleriyle toplantımıza katıldı.



Lipton da aramıza Lipton Siyah İnci çayıyla aramıza katıldı.


Çocukluğumdan beri başarılı deterjan firmalarından biri olan Tursil toplantımıza jel çamaşır deterjanıyla  katıldı.


Yaz tatilinin hemen öncesi Nivea Sun Project - Refresh / Serinleten güneş koruma spreyi ile toplantımıza katıldı.



Son zamanlarda kullanmaya başladığım Fairy kendini daha da geliştirmiş.Toplantımıza Fairy Platinum ile katıldı.Bundan sonra zor kirler kolayca temizlenicek.


Sweetvia firmasının sahibi Burak Ceylan bey toplantılarımızın müdavimlerindendir.Ayrıca firmanın danışmanlığını arkadaşlarımızdan Sedef Durmuşlar - sedodanlezzetlitarifler yapmaktadır.Diyet yapanlara arkadaşımızın sayfasındaki tarifler tavsiye edilir.Çeşit çeşit diyet tatlı tarifleri var.


İzmirli Kahvecimiz İlyas Gönen de kırk yıllık hatır yollamış toplantımıza.


İzmir Form Stüdyo tüm arkadaşlarımıza bir seanslık epilasyon ayrıca 9 arkadaşımıza radyo frekans,oksijen terapi ve cilt bakımı hediye etti.


Toplantıyı hazırlayan arkadaşlar Zeynep arkadaşımızın evinde bu kurabiyeleri bizler için hazırlamışlardı.Kurabiyelerdeki numaralar ile çekilişler yapıldı.Bayraklı olanlar da her birimize hediye olsun diye yapılmıştı.


Toplantıyı hazırlayan arkadaşlarımızdan Leyla arkadaşımız kendi eliyle hazırladığı dört adet ebru çalışmasını çekilişle bir arkadaşımıza hediye etti.




Zephyros Otel  8 Haziranda 4 arkadaşımıza 1 gecelik tatil hediye etti.Ben de bu dört kişiden biriydim.


Verda firması 5 adet pişir sakla kabı,1 adet tava, 2 adet pilav tenceresi  ile çekilişe katıldı.


İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü İMSE 4 arkadaşımıza 2 saatlik kurs hediye etti.


Barmar firması 4 arkadaşımıza hediye çeki hediye etti.


Akademi Tiyatro İzmir 3 arkadaşımıza çift kişilik bilet hediye etti.


Toplantımıza katılan tüm firmalara teşekkür ederiz.
Gelecek toplantıyı hazırlayacak arkadaşlara şimdiden kolaylıklar diliyorum.






























19 Nisan 2013 Cuma

BAKLA YAPRAĞI SALATASI


Malzemeler

Bir Demet Bakla Yaprağı
3-4 Adet Taze Soğan
5-6 Dal Taze Nane
Tuz
Limon
Zeytinyağ

Yapılışı

Bakla yapraklarının en üstteki filiz gibi olan yaprakları toplanır.Pazarda satılmadığı için ölçü veremiyorum,göz kararı diyelim :))
Yapraklar yıkanır.Nane ve taze soğan ayıklanıp yıkanır.Salata kasesine bakla yaprakları elimizde demet haline getirilip en üst sap kısımları kesilip atılırak istenilen irilikte doğranır.Taze soğan ve nane de doğranır.Salata hazır bileee.
Tuzu eklenip elimizle salatayı hafifçe sıkıp seneştirilir.Limon ve zeytinyağ çırpılarak salatanın üzerine dökülür.
Salatamız servise hazır resimde güzel çıksın diye minik domateslerle süsledim.Bu salata zeytinle birlikte çok uyumlu oluyor.

Afiyet Olsun ...

3 Nisan 2013 Çarşamba

YALANCI PROFİTEROL


Bu pratik ve lezzetli tatlımızın bir kusuru var.Kıvamı dilimleyecek kadar katı değil.Güzel dilimlenmesi için içine 1 tatlı kaşığı nişasta ilave edip pişirdiğim de oldu.Evet kıvam istediğim gibi olmuştu ama bu kez de etimekler çok kuru ve lezzetsiz oldu.Son kararım büyük bir servis kaşığı ile ikram etmek oldu.Tabakta şık bir duruş sergilemiyor ama damakta bıraktığı lezzet harika.Siz olsaydınız hangini seçerdiniz :)))

Malzemeler
1 lt Süt
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Yumurtanın Sarısı
200 ml Krema
1 Paket Tuzsuz Etimek
Üzeri İçin:
1 Paket Çikolatalı Sos
500 ml Süt
Süslemek İçin:
File fıstık

Yapılışı
Süt ile un karıştırılarak kaynatılır.Kaynayınca içine şeker ve vanilya ilave edilerek tekrar kaynayıncaya dek karıştırmaya devam edilir.Ocaktan alınan kremanın içine önce yumurta sarısı konup çırpılır.Yumurta sarısı konur konmaz hemen çırpma işlemine başlamalı yoksa yumurta sıcaklıktan pişip pütür oluşturabilir.Daha sonra krema katılıp çırpmaya devam edilir.
Bu arada etimekler 4'e bölünür.Bölünen etimekler muhallebiye ilave edilerek karıştırılır.Islatılan kare borcama aktarılan bu karışımın üzeri düzleyerek soğumaya bırakılır.Soğuyunca üzeri şeffaf film ile kaplanarak buzdolabına kaldırılır.Bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün 500 ml süt ile çikolatalı sos pişirilerek tatlının üzerine dökülür. Arzu ederseniz de 1 kutu krema 160-200 gr bitter çikolatayla ganaj yapıp tatlının üzerine çikolata sos yerine dökebilrsiniz. Üzeri isteğe bağlı olarak fındık,fıstık,hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

2 Nisan 2013 Salı

KREMALI GNOCCHİ


Malzemeler
1 Paket Gnocchi
200 ml Krema
1 Su Bardağı Rende Kaşar Peyniri
2 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri(Rendelenmiş olarak satılanlardan)
1 Dal Biberiye
1 Dal Adaçayı
1 Tatlı Kaşığı (Renkli)Karabiber
Tuz
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ

Yapılışı
Bir tencereye makarna haşlayacakmış gibi su,tuz,zeytinyağ konup kaynatılır.Gnocchiler kaynar suya ilave edilir.Önce tencerenin dibine çöken gnocchiler piştikçe suyun yüzüne çıkarlar.Yumuşaklığı kontrol edilerek servis tabağına alınır.Gnocchiler kaynarken bu arada sos hazırlanır.
Haşlanan gnocciler ve sosu alacak derin bir tavaya krema ve baharatlar konur.Orta ateşte kaynamaya bırakılır.Bu arada kaşar peynirinden 1 su bardağı rendelenir.Kaynayan kremanın içinden adaçayı ve biberiye çıkarılıp,rendelenen peynirler ilave edilir.Eklenen peynir eriyene dek karıştırılır.Süzülen gnocchiler sosun üzerine ilave edilip güzelce karıştırılır.Son olarak parmesan peyniri serpilir.Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

Related Posts with Thumbnails