5 Mart 2017 Pazar

İTALYAN SALATASI

Bu salata yılbaşı soframızın olmazsa olmazıdır. Kalabalık olduğumuzdan ölçüler birazcık fazla gelebilir sizlere. Yarım ölçü yapmakta fayda var sanırım

Evimizim italyan salatası tarifii şarküteri ürünleri ve kaşardan zengindir ;) İtalyan salatası genel anlamda rus salatasına biraz kaşar biraz jambon/salam ilave etmektir. Ben azıcık abartıyor olabilirim ama yiyenler bağımlısı oluyor :))

Bir de kendimce bir püf noktası vereyim. Garnitürü bir tencerede kısa süre kaynatıp süzüyorum,tekrar tencereye alıyorum hemen sıcakken doğramış olduğum jambon, salam, sosisi tencereye koyup şöyle bi karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyorum. Soğuması için bir kenara kaldırıyorum.Tarifte önceden yaptığım şekilde yazıyor. Her iki şekilde de lezzetli oluyor. Tercih sizin :))

Malzemeler
100 gr Jambon
100 gr Salam
200 gr Sosis
400 gr Kaşar Peynir
500 gr Salatalık Turşusu(Baharatlı)
1 Paket (450 gr) Dondurulmuş Garnitür
Mayonez(Büyük Kavanoz)
250 gr Kese Yoğurdu

Yapılışı
  • Jambon, sosis, peynir, turşu kibrit çöpü şeklinde doğranır. Turşuyu sarımsaklı ve baharatlı olanlardan kullanıyorum, böylelikle salataya biraz aroma katmış oluyorum.
  • Dondurulmuş garnitürümüzü 1-2 dakika kaynatıp süzerek soğuması için bir kenara alıyoruz. Soğuyunca salataya ilave edilir.
  • Büyük bir kaseye mayonez ve yoğurt koyup karıştırtırılır. Aslında yoğurt elbette ki bu salatanın tarifinde yok. Ama sanki mayonezi birazcık hafifletiyor bundan dolayı kullanıyorum.
  • Tüm malzemeyi homojen şekilde karıştırınca salatamız hazır.


Afiyet Olsun ...

23 Aralık 2016 Cuma

ATOM KURABİYE

Malzemeler
Hamuru İçin:
500 gr Tereyağı (Oda Isısında)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Şeker
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Karbonat(5 gr)
1 Tatlı Kaşığı Sirke
Bir Çimdik Tuz
Aldığı Kadar Un (1 kg)
3 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
İçi İçin:
2 Adet Elma
1 Çay Bardağı Şeker
4 Adet Kuru İncir
4 Adet Kuru Kayısı
4 Adet Hurma (İsteğe bağlı)
1 Avuç Kuru Üzüm
1 Su Bardağına Ceviz
1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Tarçın
Üzeri İçin:
1 Adet Yumuta Akı
Fındık Kırığı
Pekmez

*Bu malzemelerden 40 adet kurabiye çıkıyor.

Yapılışı
  • Önce iç malzemesini pişirip soğuması için bir kenara kaldırıp soğutuyoruz.
  • Elmalar soyulup rendelenir. Üzerine şeker koyup bir taşım kaynatılır. Üzerine minik minik doğranmış incir, kayısı, hurma ve kuru üzümler eklenip karıştırdıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Elmanın sıcaklığı ile kuru meyvelerimiz yumuşamış oluyor. Tarifte böyleydi ama ben kuru meyvelerin hepsini bir kapta birkaç saat önceden suda bekletip yumuşattım. Sonrasında dilimleyip şekerle pişirdiğim elmalara
  • ekledim. Sonrasında ceviz ve tarçın ilave ettim. Şöyle bir çevirip ocaktan aldım.
  •  
  • Hamur yoğurma kabımıza tereyağı, sıvıyağı,
  • şeker, tuz, yumurta sarısı ve yoğurdu alıp birbirine karıştırıyoruz. Unun 1 bardak kadarını ayırıp kalanı kabımıza alıyoruz.
  • Unun üzerine parmağımızla bir çukur yapıp buraya kabartma tozu ve karbonatı koyup üzerine 1 tatlı kaşığı sirke koyarak kabartma tozu ve karbonatı aktive ediyoruz. Karbonat ve sirkeyi istemiyorsanız kullanmayabilirsiniz. Son bardak un hamurun kıvamına göre ilave edilerek işlemi tamamlıyoruz.
  • Hamur yoğrulduktan sonar üzeri nemli kağıt havlu ile kapatılıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elimizde inceltilir. Ben mini merdaneyle açıyorum daha çabuk oluyor gibi düşünüyorum J ortasına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup top şekli veriyoruz. Tepsiye birer parmak arayla kapattığımız taraf alta gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Üzerine bıçakla artı şeklinde bastırıp hamuru azıcık kesiyoruz.
  • Üzerlerine yumurta akı sürüp fındık kırığı serpiyoruz.
  • 160 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından alıp ilk sıcaklığı geçince pekmez döküyoruz.Üzüm pekmezi kullanacaksanız olduğu gibi kullanabilirsiniz. Harnup (keçiboynuzu) pekmezi kullanacaksanız çok kıvamlı olduğundan süt ile inceltmek gerekiyor.


Afiyet Olsun …

12 Ağustos 2016 Cuma

SİYEZ UNUYLA EKŞİ MAYALI EKMEK

Kurabiye tadındaki ekmeğimizi bu kez baton kek kalıbında pişirdim :))
Malzemeler
500 gr Siyez unu
400 gr Ilık İçme Suyu
125 gr Ekşi Maya
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
8 gr Tuz
1 Kase Ceviz
1 Yumurta Sarısı
Susam
Çörekotu
Yapılışı
  • Ceviz hariç tüm malzeme kaba alınıp yoğrulur. Ele yapışan bi hamur oluyor bunun için eldivenle yoğurmayı tercih ediyorum.
  •  Üzerini örtüp mayalanmasını bekliyorum.
  • Cevizi ekleyip şöyle bir karıştırıp yağladığım baton kek kalıbına alıyorum.
  • Elimi ıslatarak ekmeğin üzerini düzlüyorum. Üzerini streç film ile kaplayıp tekrar mayalanmasını bekliyorum.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüyorum son olarak susam ve çörekotu serpip pisirmeye hazır etmis oluyorum.
  • Fırının tabanına su koyduğum tavayı koyup fırını alt üst fan 180 derecede üzeri kızarana dek pişiriyorum.
  • Sonrasında fırını alt fan olarak ayarlayıp 10 dk daha pişırıyorum.
  • Ekmeği tel ızgarada ve orta rafta pişiriyorum.
  • Ekmeğim pişince hemen kalıptan çıkarıp ters çeviriyorum ızgaranın üzerinde soğumaya bırakıyorum.
  • Ilınınca sofra bezine sarıp bekletiyorum.

Afiyet olsun...

Related Posts with Thumbnails