1 Ağustos 2008 Cuma

VİŞNE KEBABI

Malzemeler
500 gr Kıyma
2 Adet İri Boy Kuru Soğan
1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (Kıymanız Yağsızsa)
Tuz-Karabiber-Pul Biber
Kimyon-Köfte Baharı
500 gr Vişne
Yarım Demet Maydanoz
1 Silme Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Silme Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Silme Tatlı Kaşığı Şeker
Tuz
Karabiber-Pul Biber
2 Adet Tırnak Pidesi
Patates
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz-Karabiber-Pul Biber-Kuru Fesleğen veya Nane
Yapılışı
  • Önce köftemizi yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz. Ben kıymayı evimizdeki sağlık sorunlarından dolayı yağsız aldığım için köfteyi yoğururken içine zeytinyağı ekliyorum. Kıyma, 1 adet kuru soğan, ekmek kırıntısı, yumurta, zeytinyağı ve baharatları derin bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz sonrasında da tüm malzemeyi elimize alıp kaba vurarak köftenin iyice özleşmesini sağlıyoruz. Ağzını örtüp buzdolabına kaldırıyoruz. En az yarım saat dinlendiriyoruz. 
  • Vişnelerimizin çekirdeklerini ayıklıyoruz. Suyunun süzülmesi için çukur bir kâsenin üzerine süzgüyü yerleştirip vişneleri süzgüye koyuyoruz. Suyunu önce kullanacağız.
  • Dolaptan çıkardığımız köfte harcımızdan minik parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Köftelerimizi bir tepsiye dizip bir kenara alıyoruz.
  • Kuru soğanımızı yarım ay şeklinde dilimliyoruz. Zeytinyağı ve şeker ilavesiyle orta kısık ateşte karamelize olana dek kavuruyoruz. Üzerine salçaları koyup kokusu güzelleşinceye dek kavuruyoruz. Salçamızı azıcık suyla açıyoruz. Üzerine köftelerimizi ekliyoruz tencereyi sallayarak kavuruyoruz. Kesinlikle kaşık kullanmıyoruz. Kaşıkla karıştırırsak köfteler parçalanırlar.
  • Köfteler pişince üzerine süzmüş olduğumuz vişneleri suyu ile ekliyoruz. Vişneler de pişince salçaların tuzuna göre tuz ekleyip eklemeyeceğimize karar vermemiz gerekiyor. Karabiber, pul biber ekleyip ocağımızı kapatıyoruz.
  • Son hazırlığımız patatesleri pişirme kağıdı serili tepsiye seriyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip baharatları serpiyoruz. Sonrasında elimizle güzelce harmanlayıp fırının en sıcak ayarına getirip kızarana dek pişiriyoruz. 
  • Patatesler fırında kızarırken tırnak pidelerimizi ister tavada ister tost makinasında ısıtıyoruz. Ardından uzun uzun dilimliyoruz. Uzun dilimleri verevine kesiyoruz.
  • Sıra geldi servisimizi hazırlamaya.
  • Isıtıp dilimlediğimiz pideleri resimdeki gibi sivri uçları tabağın dışına gelecek şekilde diziyoruz. Üzerine pişirdiğimiz vişneli köfteleri yerleştiriyoruz. Doğranmış maydanoz serpiyoruz. Fırında kızarttığımız patatesleri de pidelerle kebap arasına yerleştiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

Related Posts with Thumbnails