6 Nisan 2007 Cuma

BÖRÜLCELİ KARA BULGUR PİLAVI


Malzemeler
 2 Su Bardağı Karabulgur
1 Adet Kurusoğan
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Paprika(Kırmızı Biber Ezmesi)
4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Kadar Kuru Börülce
Tuz-Karabiber-Pulbiber

Yapılışı
Börülce önceden haşlanır,süzülür.Pilavı hazırlayacağımız tencerede,yemeklik doğranan soğanlar,sıvıyağ ile kavrulur.Salça ve paprika ilave edip birkaç kez karıştırılır.Yıkanıp süzülen bulgur tencereye alınır.Üzerine 2 su bardağı su konur.Kaynayınca haşlanmış börülceler ve tuz ilave edilerek pilav pişirilir.Söndürmeye yakın baharatları konur.Yanında yoğurt,ayran ya da turşu ile servis edilir.
Afiyet Olsun...


TURP FİLİZİ SALATASI


Malzemeler
 1 Bağ Turp Filizi
Sıvıyağ
Limon
Tuz
Zeytin

Yapılışı
 Turp filizleri yapraklarının sararmış ya da kart olanları atılır.Otun sap kısmı kırılarak taze yerine kadar kırılıp atılır.Elimizde demet yapıp istediğimiz boyda keserek,yıkanır.Derin bir tencerede kaynayan suda haşlanır.Suyu süzülerek servis tabağına alınır.Üzerine tuz,limonsuyu,zeytinyağ eklenir.Yanında ya da üzerine konan zeytinlerle servis edilir.
Afiyet Olsun...



BULGURLU PÜRE İLE TEPSİ KÖFTE


Malzemeler
Köfte İçin:
500 Gr Kıyma
1 Dilim Ekmek(2 Parmak Genişliğinde)
1 Avuç Galetaunu
1 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Adet Kurusoğan
Tuz-Karabiber-Kimyon-Pulbiber
Üstü İçin:
3 Adet Patates(Haşlanıp Püre Haline Getirilmiş)
1/2 Su Bardağı İncebulgur
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Kırmızıbiber-Muskat Rendesi
Yapılışı
Köfte malzemeleri derin bir kapta yoğrulur.1,5-2 parmak kalınlığında olacak gibi bir tepsi yağlanır.Köfte,tepsiye elimizle bastırarak yerleştirilir.200 derece ısıtılmış fırında köftenin rengi pembeleşinceye dek pişirilir.
Bu arada ince bulgur içine tuz,karabiber konup kaynar suda kabartılır.Haşlanıp rendelenmiş patates,kabartılmış bulgur,sıvıyağ,tuz,muskat rendesi yoğrulur.Hafif pembeleşmiş köftenin üzerine bir parmak kalınlığında bir tabaka oluşturacak şekilde yerleştirilir.Tekrar fırına verilir.Patatesli karışımın üzeri pembeleşince fırından alınır.Pasta keser gibi dilimleyerek servis edilir.Resimde üzerine barbekü sos damlaları var.Arzu eden değişik soslar kullanabilir.
Afiyet Olsun...

KIYMALI SEMİZOTU YEMEĞİ


Malzemeler
2 Bağ Semizotu
150 Gr Kıyma
1 Avuç Pirinç
1 Adet Kurusoğan
2-3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Paprika(Kırmızı Biber Ezmesi)
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Tuz-Karabiber
Yapılışı
Semizotu önce demet halindeyken kök kısımları kesilip atılır.Aralarında yabani ot olup olmadığı kontrol edilir.Arzuya göre doğranır,yıkanır.
Bir tencerede kıyma zeytinyağ ile birlikte suyunu salıp çekene dek kavrulur.Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilir.Şeffaflaşıncaya dek kavurmaya devam edilir.Domatesler de ilave edilip yumuşayana dek pişirilir.Paprika konup birkaç kez karıştırıldıktan sonra semizotları tencereye ilave edilir.Suyunu salıncaya dek kavrulur.Yemeğin suyu,tuz ve karabiberi konur,kaynatılır.Bu aşamada yıkanıp süzülmüş pirinçler yemeğe katılır.Pirinçler pişince yemek de pişmiş demektir.Yanında yoğurt ve mevsimiyse taze sarımsak ile servis edilir.
Afiyet Olsun...


Related Posts with Thumbnails