Bize göre verdiğim ölçüler en fazla 6-7
kişilik :)))) Çok seviyoruz ve tencerenin dibinde sadece birkaç parça sebze
kalıyoooooo
Ayrıca tarifim biz Türklere göre biraz
uyarlanmıştır. Koreliler çoooooook acı ve bu tariftekinden daha tatlı
yapıyor.Ben 1 kaşık bal kullandım onların ölçüsüne göre 1 kaşık bal ve 1 kaşık
şeker olacak şekilde kullanıyorlar.Daha acı daha tatlı :))) Acıyı azalttığım
için tatlıyı da daha az kullandım.
Sebze olarak da havuç yerine mantar
kullanabilir hiç kullanmayabilir ya da ikisini birlikte kullanabilirsiniz. Tercih tamamen sizin.
Elinizde koçujang yoksa aynı tadı
vermese de acı biber salçası kullanabilirsiniz.Böyle yaparsanız balı birazcık
arttırın.
Aklıma gelen öneriler bunlar sorularınız
olursa bildiğim kadarıyla seve seve yanıtlarım.
Malzemeler
1 Adet Havuç
1 Adet Kurusoğan
35-6 Dal Taze soğan
5-6 Adet Haşlanmış Yumurta(Kişi sayısına
göre ayarlanır)
1 Paket Ramen
Balık ve Yosun Suyu veya Etsuyu veya
Tavuk Suyu veya Sebze Suyu
Sos Malzemeleri
1 Yemek Kaşığı Tepeleme Koçujang/Kochujang (고추장)
2 Yemek Kaşığı
Soya Sosu
1Yemek Kaşığı
Tatlı Toz Biber
4-5 Diş Sarımsak (Ezilmiş)
1 Yemek Kaşığı
Bal veya Şeker
1 Tatlı Kaşığı
Hafifçe Kavrulmuş Susam
Üzerini Süslemek
İçin
Birkaç Dal Taze
Soğanın Yeşil Kısmı
1 Yemek Kaşığı
Susam
Yapılışı
- 1,5 yemek kaşığı kadar susamı hafifçe kavurup
soğumaya bırakıyoruz.
- Sos malzemelerini bir kaba koyarak üzerine biraz su
koyup bulamaç haline getiriyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz.
- Havucu uzunlamasına ikiye bölüp ince ince
dilimliyoruz. İstersek kalın jülyen olarak da dilimleyebiliriz. Kurusoğanı
yarımay şeklinde doğuruyoruz. Taze soğanları da 6-7 cm uzunluğunda doğruyoruz
bir kaç dal yeşil kısmından üzerini süslemek için ayırıp bunları çapraz olarak ince kesiyoruz.
- Büyükçe bir tencereye balık ve yosun (daşima) suyu
veya etsuyu veya tavuk suyu veya sebze suyu hiç biri yoksa son çare 1 adet
bulyon koyduğunuz suyu koyup kaynatıyoruz. Balık ve yosun ile su yumuzu hazırlıyorsak
15 dakika kaynatıp suyun içinden balıkları ve yosunu alarak kalan suyu
kullanıyoruz.
- 1 litre kadar suyumuz kaynayınca içine
sebzelerimizi ve sosumuzu katıp sebzeler yarı pişinceye dek kaynatıyoruz.
Ardından ddeoklarımızı koyup 2 dakika kadar kaynatıyoruz. Ddeoklar azıcık
yumuşayınca rameni atıp suyunu kontrol ediyoruz gerekirse kaynar su ilave
ediyoruz. en son haşlanmış yumurtalarımızı koyup ramen pişince ocaktan alıp
serviz kabına boşaltıyoruz. Üzerini taze soğan ve kavrulmuş susamla süsleyerek
servis ediyoruz.
Afiyet Olsun ...