12 Temmuz 2017 Çarşamba

ŞALGAMLI PİRİNÇ SALATASI

Malzemeler
3 Su Bardağı Baldo Pirinç
4 Su Bardağı Şalgam
5-6 Adet Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Dereotu
6-7 Dal Nane
1 Adet Kırmızı Kuru Soğan
4-5 Adet Salatalık Turşusu
1 Çay Bardağı Mısır
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Tuz-Karabiber
Yapılışı
  • Önce pirincimizi yıkayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Pirincimiz şeffaflaşıncaya dek kavurmamız yeterli olacaktır. Üzerine şalgam suyunu döküp bildiğimiz pilav gibi pişirip demlenmeye bırakıyoruz.
  • Pilavımız demlenirken biz yeşilliklerimizi, turşumuzu, taze soğanı, kuru soğanı doğrayıp hazır ediyoruz.
  • Pilavımız iyice ılıyınca hazırladığımız malzemeleri, tuzunu ve karabiberini içine ekleyip güzelce karıştırıyoruz. En son nar ekşisi ve zeytinyağını koyup son kez karıştırıp servis ediyoruz.


Afiyet Olsun…

8 Temmuz 2017 Cumartesi

YAZ BÖREĞİ

Malzemeler
5 Adet Yufka
350-400 gr Kıyma
2-3 Adet Domates
3-4 Adet Biber
1 Adet Kapya Biber
2 Adet Kuru Soğan
Tuz-Karabiber-Pul Biber
2-3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Yapılışı
  • Domates, biberler ve kuru soğan yemeklik doğranır. Kıymaya eklenir tuz ve baharatları da ilave edip güzelce karıştırılır.
  • Tereyağı eritilir üzerine sıvıyağ eklenir.
  • Yufkalar 4’e bölünür.
  • Her parça yufkaya hazırladığımız yağımızdan sürülür. Kıymalı içimizi yufkanın geniş kenarına koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır. Kendi etrafında döndürerek mini kol börekleri elde etmiş oluruz.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıraladığımız böreklerimizin üzerini yağlayıp 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. Üzeri kızarıncaya dek pişirdiğimiz börekleri fırının kapağını açık bırakıp ilk sıcağı çıkana dek bekletiyoruz.
  • Sonrasında sıcak sıcak servis ediyoruz. Yanında ayran ya da sıcak yaz günlerinde buz gibi bir karpuzla nefis oluyor. Yok ben böreği tavşan kanı çayla severim diyenlerdenseniz o da harika olur efenim :))

Afiyet Olsun …

5 Temmuz 2017 Çarşamba

PATATESLİ TAZE FASULYE YEMEĞİ

Bu yemeği biricik kız kardeşimden öğrendim. Kızım bu şekil pişen zeytinyağlı fasulyeyi daha çok beğendi. Ben de artık zeytinyağlı fasulyeyi böyle pişiriyorum. Cancağızım çok teşekkür ederim. Çok yaşayan değil çok gezen bilirmiş  :))
Bir de şunu söyleyeyim, domateslerinizin rengi kırmızı değilse yemeğe su eklerken salçalı su koyabilir ya da önceden kavurma aşamasında da salçayı ekleyebilirsiniz. Tercih sizin :))
Malzemeler
500 gr Taze Ayşe Kadın Fasulye
1 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Kuru Soğan
3-4 Adet Domates
3-4 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağına Yakın Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Tuz
Yapılışı
  • Taze fasulyeleri kenarındaki tüm kılçıkları temizleyip yıkıyoruz. Sularının süzülmesi için süzgüye alıyoruz.
  • Diğer sebzeleri de yıkayıp yemeklik doğruyoruz.
  • Patates hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz. Kokusu güzelleşene dek orta ateşte kavuruyoruz.
  • İri küpler halinde doğradığımız patatesleri, yemeğin suyunu, şekerini ve tuzunu tencereye ekleyip orta kısık ateşte yemeğimizi pişiriyoruz.
  • Sıcak ya da soğuk tüketilebilir.

Afiyet Olsun …
Related Posts with Thumbnails