22 Nisan 2007 Pazar

GÜL POĞAÇA


Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz
Aldığı Kadar Un
1 Adet Yumurta Beyazı
İç Malzemesi:
3-4 Adet Uzun Sosis
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
Margarin eritilir.Hamur yoğrulacak kaba aktarılır.Sıvıyağ,yoğurt,tuz,kabartma tozu ve un ilavesi ile yoğrulur.Hamurun bir kısmı merdane ile açılır.Bir bardak yardımı ile yuvarlak hamurlar elde etmiş oluruz.Sonra bu yuvarlakların beş tanesi üst üste gelecek biçimde sıralarız.Sosisi de çubuklar halinde keseriz.Birer parça sosis koyup daire şeklindeki hamurlar sosisin olduğu kenardan başlayarak sarılır.Sonra ortadan ikiye bölünerek iki adet gül poğaça elde etmiş oluruz.
Aşamaları resimlemeyi unuttuğum için böyle anlatmaya çalıştım.Umarım anlaşılır.Başka zaman yaptığımda resimlerim.O zaman resimli şekilde anlatırım.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...

HAVUÇ ŞEKLİNDE PATATES SALATASI



Bu Tarifi Zuhal arkadaşımızın sayfasında görünce bayılmıştım.Ben de gelen misafirlerime yapıp ikram etmiştim.Zuhal'cim tarif için teşekkür ederim :)))

Malzemeler
3-4 Adet Patates
2 Adet Havuç
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Limon
Tuz-Beyazbiber
Havuç Rengi Verecek Kadar Tatlı Tozbiber
Yapılışı
Haşlanan patates ve havuçlar rendelenir.Maydanoz haricindeki malzemeler de katılıp iyice yoğrulur.Elimizle havuç şekli verdiğimiz salatalar servis tepsisine dizilir.Sap oluşturacak şekilde maydanozlar yerleştirilir.
Afiyet Olsun...



LİMON AYICIK


Malzemeler
1 Adet Limon
2 Adet Karanfil
Bıçağın Ucu ile Salça
Yapılışı
Limonun alt kısmındaki çıkıntı burnu oluşturacak biçimde kesilir.Gözlerinin yerine karanfiller batırılır.Ağız kısmı bıçak yardımıyla kesilir.Kestiğimiz kısma dudak havası vermek için salça konur.Hepsi bu kadar.Yalnız benim ayıcık biraz obur çıktı.Ben arkamı dönünceye kadar havuçlardan birini kapmış.Baktığımda ağzında havucun sapı kalmıştı.



13 Nisan 2007 Cuma

MUHALLEBİLİ KURABİYE


Malzemeler
1 Paket Margarin
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
4 Su Bardağı Un
1 Kahve Fincanı Şeker
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin:
500 Ml Süt
3 Yemek Kaşığı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
Tarçın
Not:Bu ölçüden 20 adet mini tartölet ve 20-21 adet muhallebili kurabiye çıktı.
Yapılışı
Buraya kadar herşey aynı.Bundan sonra hazırlanan hamurdan(poğaça yapar gibi)parçalar koparılır.Elde daire şeklinde açılır.Hamurun ortasına daha önceden hazırlanan kremadan bir tatlı kaşığı kadar konup top şekli verilir.200 derece ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Ilınınca üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun...



Related Posts with Thumbnails