18 Aralık 2012 Salı

KARAMEL SOSLU PARFE


Bu pastayı kümbet pasta şeklinde yapmak için hazırlık yaptım.Ama sanırım kek kullanma süresinin sonlarına yakın olduğundan çukur kaseye yerleştirmeye çalışırken her iki katı da parçalandı.Ben de pastayı bu şekilde yapmak zorunda kaldım.Böylece pratik bir parfe tarifi oldu :))))

Malzemeler

1 Adet Pastaban  
500 ml Süt
1 Çay Bardağı Un
1 Çay Bardağı Şeker
1 Paket Damla Sakızlı Vanilya
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt

Karamel Sos
Tarifteki Kadar Süt



Muz
Çikolata Draje
Damla Çikolata

Yapılışı

Önce un ile süt kaynatılır.Kaynayınca şeker ve sakızlı vanilya eklenip bir taşım kaynatılıp ocak söndürülür.Ara ara karıştırarak krema soğumaya bırakılır.Krem şanti soğuk süt ile çırpılarak hazırlanır.Krema soğuyunca krem şanti ile karıştırılır.
Çukur bir kase streç film ile kaplanır.Kremanın içine kek parçalara ayrılarak katılır.Muz ve damla çikolata ilave edilerek karıştırılır.Çukur kaseye aktarılıp üzeri düzeltilir.
Buzdolabında bir gece bekletilir.Servis zamanı düz bir tabağa aktarılır.Karamel sos üzerindeki tarife göre hazırlanır.Parfenin üzerine dökülür.Muz dilimleri ve çikolata draje ile süslenen parfe dilimleyerek servis edilir.
Afiyet Olsun ...

4 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık. Karamel sos hazır pakette çıkmış ya çok sevindim. İyi ki paylaştın teşekkürler:)

EsEr dedi ki...

Bu yaz bende tam bir parfe çılgınlığı vardı. Kaç çeşidini ve kaçar kez yaptım hatırlamıyorum. Karamel soslu da denemek farz oldu. Sevgiler:)

Cevver dedi ki...

Sibel'cim karamel sosu geçen baharda almıştım.Hala satılıyor mu bilmiyorum canım :) İnşallah bulursun :D
Esma'cım biliyorum canım çeşit çeşit yaptın sen.Benimki mecburiyetten parfe gibi oldu :))))))

nergis mevsimi dedi ki...

Nurdan'cığım,mutlu,umutlu,bol paylaşımlı nice yıllar,sevgiler...

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails