Malzemeler
12 Dilim Tost Ekmeği
1 Çay Bardağı Süt
Yoğurtlu Krema İçin
250-300 gr Kese Yoğurdu
400 gr Labne Peyniri
3-4 Yemek Kaşığı Mayonez
1-2 Diş Sarımsak
Tuz
Avokadolu İç Malzeme İçin
1 Adet Avokado
1 Diş Sarımsak
Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
1 Çimdik Karabiber
6-7 Adet Biberli Yeşil Zeytin
6-7 Adet Siyah Zeytin
7-8 Adet Kuru Domates (Yarım Bölünmüş)
1 Çay Bardağı Doğranmış Ceviz
Rus Salatası İçin
1 Su Bardağı Dondurulmuş Garnitür
3-4 Adet Salatalık Turşusu
5-6 Yemek Kaşığı Mayonez
Tuz-Karabiber
6 Dilim Salam
1 Çay Kaşığı Tereyağı
Tavuklu İç Malzeme İçin
1 Adet Haşlanmış Tavuk Göğsü
2 Adet Havuç
1 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Doğranmış Ceviz
1 Çay Kaşığı Kajun Baharatı
1 Çimdik Kimyon
1 Çimdik Karabiber
1 Çay Kaşığı Toz Biber
Tuz
Yapılışı
Önce kuru domatesleri sıcak suda bekleyemeye alıyoruz.
Tavuğu haşlıyoruz. Havuçların birinden 3 parmak kadar kesip ayırıyoruz bu kısmı haşlayıp süsleme için kullanacağız.
Kalan havuçları rendeliyoruz. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyuyoruz. Rendelenmiş havuçlar ile ezilmiş sarımsağı soteliyoruz. Cevizleri doğruyoruz. Haşladığımız tavuk ılınınca minik minik didikliyoruz. Baharatlarla karıştırıyoruz. Sonra tavuk, havuç ve cevizi karıştırıp kenara alıyoruz.
Yoğurtlu kremamızı hazırlamak için yoğurt, labne, mayonez ve sarımsağı pürüzsüz hale gelene dek çırpıyoruz.
Çukur bir kâsede sarımsağı bir çimdik tuz ile eziyoruz. Avokadoyu ikiye bölüp çekirdeğini çıkarıyoruz. Bir kaşık yardımıyla kabuklarından sıyırıp kâseye ekliyoruz. Zeytinyağı, karabiber ve limon suyunu ekleyip çatal ile püre haline getiriyoruz. Zeytinleri ve kuru domatesleri dilimliyoruz. Tümünü karıştırıyoruz.
Rus salatası için dondurulmuş garnitürümüzü bir taşım kaynatıyoruz. Süzüp soğuması için bekletiyoruz. Turşuyu minik küpler halinde kesiyoruz. Tuz, karabiber ekleyip hepsini karıştırıp kenara alıyoruz. Salamları da tereyağında çok kısa süre pişirip dilimliyoruz.
Tost ekmeği dilimlerinin kenarlarını incecik kesiyoruz. 3 dilim ekmeği servis tabağına yan yana diziyoruz. Sütü fırça ile dilimlerin üzerine sürüyoruz. Yoğurtlu kremadan incecik sürüyoruz. Tavuklu harcımızdan ekmeklerin üzerine döşüyoruz. Üzerine kaşıkla bastırarak form almasını sağlıyoruz. İkinci kat için ekmeklerin altına süt sürerek tavuklu harcın üzerine diziyoruz. Ekmeklerin üzerine de süt sürüyoruz. Yine yoğurtlu kremadan incecik sürüyoruz. İkinci harç olarak avokadolu harcı yerleştiriyoruz. Yine hafif hafif baskı uyguluyoruz. 3. Kat ekmek dilimlerimizin altına üstüne süt sürüp diziyoruz. Yine yoğurtlu kremadan incecik sürüp rus salatasından ince bir kat sürüp salam dilimlerini koyup üzerine tekrar ince bir kat rus salatası sürüyoruz. Son ekmek katını yine altına üstüne süt sürerek yerleştiriyoruz. Artık tuzlu pastamızı yoğurtlu kremayla kaplayıp tuzlu pastamızı tamamlıyoruz.
Süsleme için ayırdığımız haşlanmış havucumuzun 4 tarafından bıçakla uzunlamasına yiv açıyoruz. İnce ince dilimleyince çiçek şeklinde görüneceklerdir. Bu havuç çiçeklerimizi tuzlu pastamızın üzerine diziyoruz. Çiçeklerin etrafını ve tuzlu pastamızın kenarlarını doğranmış cevizlerle süsleyerek tamamlıyoruz.
Tuzlu pastayı en az 4-5 saat en güzeli bir gece bekletiyoruz. Böylece lezzetler birbirine kaynaşır ve kendini çeker dolayısıyla dilimlemek için hazır hale gelir.
Afiyet Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))