Malzemeler
1/8 Karpuz
2 Adet Limon
3-4 Yemek Kaşığı Şeker
1-1,5 Su Bardağı Su
Yapılışı
Karpuzlu limonata normal limonata kadar uzun süre dayanmıyor daha çabuk bozuluyor. Onun için az miktarda hazırlıyorum. Hatta en güzeli az şekerli limonatayı yapıp içileceği zaman içine karpuz suyu eklemek en güzeli.
Çukur bir kâseye şekeri alıp üzerine ovalayarak yıkadığımız limonların kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. Limon kabuklarının aromasının ve renginin şekere geçmesi için iyice ovuyoruz. Ardından sıkılmış limonları küçük küçük doğrayıp kaba ekliyoruz. Yine ovuyoruz. Son olarak sıktığımız limon sularını da ekleyip şeker eriyene dek karıştırıyoruz. Başka bir derin kâseye süzgüyü oturtup hazırladığımız limonata özünü süzüyoruz. Süzgüde kalan limon kabuklarında hala azıcık şeker kalmış oluyo onları da kullanmak için kabukları ilk kaba alıp üzerine yarım bardaktan biraz fazla içme suyu ekleyip tekrar ovuyoruz. Tekrar süzerek ikinci kabımıza ekliyoruz. Bu işlemi toplamda 2-3 kez yapıyoruz. Limonata özümüz hazır oluyo artık buzdolabına kaldırabiliriz. İçeceğimiz zaman soğuk suyla zevkimize göre sulandırarak tüketebiliriz.
Karpuzlu limonata yapmak için karpuzu dilimleyip patates ezeceği ile ezip suyunu süzüyoruz. Bardaklara zevkimize göre karpuz suyu ve limonatayı karıştırarak içine nane yaprakları ve buz ekleyerek sıcak günlerde buz gibi servis ediyoruz. İçen herkese
Afiyet Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))