26 Haziran 2012 Salı

MİNİK TAZE PATATES KIZARTMASI


Malzemeler

500 gr Taze Patates (Erik boyunda olanlardan)
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Su Bardağı suya yeterince tuz ilave edip suda eritelim.
Bir tutam Safran( Tuzlu suya ilave edilecek)

Yapılışı

Patatesler yıkanıp içi su dolu derin bir kaba konur. Bıçağın kesmeyen tarafıyla patateslerin kabukları kazınıp kararmaması için su dolu kaba alınır. Arzu ederseniz sert bir bezle ovarak da kabukları temizleyebilirsiniz. Biraz iri olanlar ikiye bölünür. Temizleme işlemi bitince patatesler bir tencereye alınır. Mümkünse tencere teflon ve dibi geniş olmalı. Patateslerin üzerine zeytinyağlı yemek yapar gibi yağ gezdirilir. Orta hararete ayarlanan ocağa alınır. Patateslerden cızırdama sesi gelince hazırladığımız tuzlu sudan avucumuzla patateslerin üzerine serperiz. Tencerenin kapağı kapalı olarak kavurmaya devam ederiz. Ara ara kontrol edip su serpmeye devam ederek patatesler pembeleşene dek bu işleme devam ederiz. Yemeklerin yanına harika bir garnitür oluyor. Yalnız bu patatesleri bulması her yıl biraz daha zor olmaya başladı. Böyle küçükken, üreticiler uğraşmak istemiyor sanırım. Bunu yaparken evde olmadığından kullanamadım. Ama severseniz suya tuzla beraber bir tutam safran koyarsanız çok daha güzel oluyor.
Afiyet Olsun…



6 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Dediğin gibi çok güzel bir garnitür.Sevgiler:)

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Sağol canım,teşekkür ederim.Bu tarif bana çocukluğumu hatırlatıyor ^_^

nergis mevsimi dedi ki...

Fotoğrafta ki renge bakılırsa safran konulmuş gibi sapsarı,çok güzel olmuş.Ben de küçük patateslerin lezzetini,görüntüsünü seviyorum ama bu patateslerden ancak pazarda bulabiliyorum.Ellerine sağlık.

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Sağol canım.Evet ancak pazarda kendi ürünlerini satanlarda oluyor.Özellikle bu yıl kaç hafta bakındım bu patateslerden bulmak için anlatamam.Ama çocukluğumdaki lezzeti aradığım için yılmadım buldum :))İyi günler Nergis'cim :))

Bahçe Perim dedi ki...

Ben haşlıyorum, içine defne atıyorum Safran da bana göre haşlamaya konabilir. Kavurarak değil, fırına atıyorum. Atmadan önce karabiber, kekik ve pul biber ekliyorum. Sonra misss.
Senin yaptığın tabi ki eminim çok deli oluyordur. Eline sağlık.

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Ellerine sağlık canımcım öyle de deneyelim 😍 benimki annw tarifi ama yenilimlwre de açığızdır 👍💗

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails