Bu tarifi Nergiz
arkadaşımın sayfasında görünce yapıp ilk gelen misafirlerime kahvenin yanında
ikram etmiştim.Yiyen tüm misafirler bayılmıştı.Nergiz'cim beni bu tarifle
tanıştırdığın için teşekkür ederim.
Malzemeler
250 gr Çiğ
Taze Kadayıf
1 Paket 80
gramlık Yoğun Bitter Çikolata
1 Paket 80
gramlık Bitter Çikolata
1 Paket
Sütlü Çikolata
Toplamda
240 gr çikolata olmalı.Sevdiğiniz hangi çikolataysa onunla yapabilirsiniz :))
Yapılışı
Kadayıf
didiklenip,fırın tepsisine yayılır.Yakmadan,ters yüz edilerek altın sarısı
olana kadar fırınlanır.
Kadayıf
soğuyunca biraz daha ufalanır. Sonra tüm malzemeyi alacak büyüklükte bir kapta benmari
usulü eritilmiş çikolata ile çıtır kadayıflar iyice karıştırılır.
Şurup
kaşıkları gibi çukur kaşıkla pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
Kısa bir süre buzdolabında bekletilerek,servis edilir. Uzun süre
tazeliğini kaybetmeyen bir tarif ama öyle lezzetli ki uzun süre kalmıyor zaten.
Afiyet Olsun ...
4 yorum:
Ohhh çıtır çıtır.Yıllar önce Ayşem ve Devletşah televizyonda bunu tel şehriye ile yapmıştı.O zamandan beri aklımdadır.Ellerine sağlık.
Afiyet olsun,ellerine sağlık Teijim Tokkim.
Tarif benim değil tabii ki,ben de Devletşah'ın bloğunda görmüştüm ilk defa.Gerçekten çok güzel oluyor hem şehriyelisi,hem de kadayıflısı.
Ben bayram çikolatası almayıp,bayram için yapmıştım ama bayram boyu hemen her gün yapmak zorunda kaldım,çünkü bizimkiler yemelere doymadılar :)
Petek'cim yıllar önce ben deşehriyeyi kavurup pilav üzerinde servis ediyordum ama son yıllarda şehriyeler çok sert eski tadı vermiyor güzelcim :)))
Nergiz'cim beni bu güzel tarifle karşılaştırdığın için ben yine de sana teşekkür edeceğim.Ben ilk senin sayfanda gördüm çünkü ayrıca tarifi oluşturmakta emeği geçen tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederim.Ben minik minik yapıp kahve yanında ikram ettim.Misafirlerim bayıldılar bu çikolatalara :))))
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))