3 Nisan 2013 Çarşamba

YALANCI PROFİTEROL


Bu pratik ve lezzetli tatlımızın bir kusuru var.Kıvamı dilimleyecek kadar katı değil.Güzel dilimlenmesi için içine 1 tatlı kaşığı nişasta ilave edip pişirdiğim de oldu.Evet kıvam istediğim gibi olmuştu ama bu kez de etimekler çok kuru ve lezzetsiz oldu.Son kararım büyük bir servis kaşığı ile ikram etmek oldu.Tabakta şık bir duruş sergilemiyor ama damakta bıraktığı lezzet harika.Siz olsaydınız hangini seçerdiniz :)))

Malzemeler
1 lt Süt
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Yumurtanın Sarısı
200 ml Krema
1 Paket Tuzsuz Etimek
Üzeri İçin:
1 Paket Çikolatalı Sos
500 ml Süt
Süslemek İçin:
File fıstık

Yapılışı
Süt ile un karıştırılarak kaynatılır.Kaynayınca içine şeker ve vanilya ilave edilerek tekrar kaynayıncaya dek karıştırmaya devam edilir.Ocaktan alınan kremanın içine önce yumurta sarısı konup çırpılır.Yumurta sarısı konur konmaz hemen çırpma işlemine başlamalı yoksa yumurta sıcaklıktan pişip pütür oluşturabilir.Daha sonra krema katılıp çırpmaya devam edilir.
Bu arada etimekler 4'e bölünür.Bölünen etimekler muhallebiye ilave edilerek karıştırılır.Islatılan kare borcama aktarılan bu karışımın üzeri düzleyerek soğumaya bırakılır.Soğuyunca üzeri şeffaf film ile kaplanarak buzdolabına kaldırılır.Bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün 500 ml süt ile çikolatalı sos pişirilerek tatlının üzerine dökülür. Arzu ederseniz de 1 kutu krema 160-200 gr bitter çikolatayla ganaj yapıp tatlının üzerine çikolata sos yerine dökebilrsiniz. Üzeri isteğe bağlı olarak fındık,fıstık,hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

6 yorum:

Ozlemaki dedi ki...

yedim ama yetmedi! 1 tepsi olsa şimdi tek başıma haklarım =)

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Mesaj alındı güzelcim :) Bu ara biraz meşgulüm ama sıraya soktum,unutmam :D

Ozlemaki dedi ki...

yuppiii =)

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Kıyamam sana hiç :*

Ozlemaki dedi ki...

miyawwww

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

ha haa haaaaa çok benziyoruz ben de kedi olmayı çok severim :))) Benim ruh ikizim bile Garfield hani :)))))

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails