26 Eylül 2013 Perşembe

BİBERLİ EKMEK


Malzemeler
3 Ekmek Hamuru
150 gr Çökelek 
1Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası
1/2 Yemek Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 adet Büyükçe Domates (Rendelenecek)
1 Adet Kuru Soğan (Doğranacak)
1/2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Ceviz (Doğranacak)
1 Çay Kaşığı Kişniş
1 Çay Kaşığı Anason
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Çay Bardağı Zeytinyağ (Parlaklık verecek ve kolay sürülecek kadar.Yani miktar arttırılabilir.)
1 Kahve Fincanı Susam (Çiğden)

Yapılışı
İç malzemenin hepsi karıştırılır.Hamur açılır.İç malzemenin yarısı hamurun üzerine sürülür.Zarf gibi kapatılır.Tekrar tepsinin büyüklüğüne göre açılır.Kalan iç malzemenin hepsi hamurun üzerine sürülür.Arzu edilirse susamın bir kısmı en üste serpilebilir.200 derece ısıtılmış fırında pembeleşene dek pişirilir.
Sıcakken dilimleyerek servis edilir.
Afiyet Olsun ...

5 yorum:

suna'dan denemeler dedi ki...

of teijim bu nasıl yenir biliyo musun? offfff yanında sıcacık çayyyy oy oy oy

nergis mevsimi dedi ki...

Nurdan'cığım,o kolilerden çıkan tatları unutmak mümkün mü :) Eminim öğrenciyken o yoklukta tadı çok daha güzel gelmiştir.Çok da pratik bir tarifmiş,eline sağlık afiyet olsun.

pembe kekik dedi ki...

Biz bu ekmeği çok severiz. Ellerine sağlık. Haber verseydin yemek için yardıma gelirdim :)

Sema dedi ki...

Elinize sağlık Görüntü şahane Tadı kimbilir ne güzeldir sevgilerimle...

Nurdan Özden dedi ki...

Suna'cım ah aaah sorma hiç sorma ne keyifli oluyor valla :))
Nergiz'cim dediğin gibi çok tatlı gelmişti,yılların hastetiyle hala çok leziz geliyor :))
Sibel'cim sen ne zaman istersen gel canım,tazecik tazecik yapar yeriz :))
Sema hanım sağolun,tavsiye ederim.Çok lezzetli ayrıca pratik bi tarif :))

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails