6 Temmuz 2014 Pazar

ORMAN KEBABI

Malzemeler
1 kg Araka (İri Bezelye)
200-250 gr Kıyma
1 Adet Kurusoğan
2 Adet Küçük Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Patates
2-3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Acı Biber Salçası
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Köfteyi kızartmak için sıvıyağ
Yarım Demet Dereotu
Tuz - Karabiber

Yapılışı
Araka ayıklanıp yıkanır.
Kıyma ile rendelenmiş ya da rondoda ince kıyılmış soğan,tuz ve karabiber yoğrulup misket şeklinde köfte yapılır.Mini tavada 2-3 partide kızartılıp bir tabağa alınır.
Havuç ve patates soyulur,yıkanır,küp şeklinde doğranır.
Tencereye zeytinyağ ve acı biber salçası konup birkaç kez karıştırılır.Sebzeler ilave edilip orta ateşte renkleri hafif dönene kadar karıştırılır..Doğranmış domatesler de ilave edilip kavrulur.
Kaynar su tuz ve köfteler ilave edilir.Yemek kaynayınca altı kısılır.Yaklaşık yarım saat sonra sebzelerin tadına bakıp piştiyse ocak kapatılır.Gerekirse bir süre daha pişirilir.Yemek ocaktan alındıktan birkaç dakika sonra doğranmış dereotu yemeğe ilave edilir,karıştırılır.Arzu edilirse dereotunun bir kısmı ayrılıp servis yaparken ilave edilebilir.
Afiyet Olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails