14 Kasım 2014 Cuma

ACUR TURŞUSU


Malzemeler
1  Litrelik Kavanoza sığacak Kadar Acur
400 ml Su
1 Kahve Fincanı Sirke
1 Yemek Kaşığı Kaba Tuz
1 Çay Kaşığı Hardal Tohumu
1 Çay Kaşığı Kişniş Tohumu
1 Diş Sarımsak
4-5 Tane Nohut
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Acı Toz Kırmızıbiber

Yapılışı
Acurlar yıkanıp süzülür.Her iki ucu kesilir.İriyse ikiye bölünebilir ama benim aldıklarım öyle küçücüklerdi ki zaten onları görünce turşu yapmaya karar verdim.Biraz iriyse yani yumurta büyüklüğündeyse iğne ile birkaç yerinden delinir ki salamurayı içine güzelce çeksin.
1 litrelik kavanozun dibine nohut,kişniş tohumu,hardal tohumu ve sarımsak konur,
Acurlar kavanoza mümkün olduğunca sıkı sıkı sıralanır.
Çukur bir kapta su,sirke,tuz,şeker ve acı toz kırmızıbiber (isteğe bağlı) karıştırılır.Şeker ve tuz eriyinceye dek karıştırılan salamura acurların üzerine dökülür.Kapağı güzelce kapatılır.
Yaklaşık on gün sonra turşumuz hazır olur.

Afiyet Olsun ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails