27 Eylül 2018 Perşembe

KISIR

Malzemeler
2 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Adet Domates
1 Adet Salatalık
1-2 Adet Yeşil Biber 
4-5 Dal Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Nane
Yarım Demet Dereotu (Şart Değil)
1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Limon Suyu
1-1,5 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Tuz
Yapılışı
  • Önce kısıra ekleyeceğimiz yeşillikleri ince ince, sebzeleri minik minik doğruyoruz. Domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra doğrarsak kısırı sulandırmaz.
  • Bulguru ağzı kapaklı derin bir kaba alıyoruz. Kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp bulgura ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine tuz ve 2 su bardağı kaynar su ekliyoruz. Şöyle bir karıştırıp kapağını kapatarak 5-10 dakika bekliyoruz.
  • Bulgurumuz sıcak suyla şişip hazır olunca içine salçalarımızı, baharatlarımızı, nar ekşisi, limon suyunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Tadına bakıp eksik olanları ilave edip tekrar yoğuruyoruz. 
  • Son olarak zeytinyağının 1 çay bardağı kadarını ekleyip yeşillik ve sebzeleri de ilave ederek ezmeden karıştırıyoruz. Kısırın yağı yeterli geldiyse yağdan dolayı parlamalı yok parlamıyorsa yarım çay bardağı daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Son kez karıştırıp hemen servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…



0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails