Malzemeler
5 Adet Yufka
İç Malzemesi:
1 Tavuk Göğsü
250 Gr Mantar
4-5 Adet Biber
1 Adet Kurusoğan
4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Pulbiber
Beşamel Sos
Malzemesi:
2 Su Bardağı Süt
2-2,5 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı
Tereyağ
Tuz-Muskat-Beyazbiber
Yufkalar İçin Sos
Malzemesi:
1 Su Bardağı Maden Suyu
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
2-3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta
Susam-Çörekotu
Yapılışı
Minik minik doğanmış soğanlar sıvıyağda biraz kavrulur.Şefaflaşınca ince doğranmış biberler ilave edilir.Birkaç dakika
kavurduktan sonra minik minik doğranmış tavuklar
ilave edilir.Tavukların rengi
beyaz olunca doğranmış mantarlar ilave edilir.Mantarlar
suyunu salıp çekene
kadar pişirilir.Tavuklar
ve mantarlar pişince tuzu,biberleri
ilave edip ocaktan alınır.
Başka bir kapta
un ile tereyağ pembeleşinceye dek kavrulur.Üzerine soğuk süt ilave ederek kaynatılır.Tuzu ve baharatları ilave ederek ocaktan alınır.
Beşamel
sos,tavuklu ve mantarlı malzeme ile
karıştırılarak iç malzeme hazırlanmış olur.
Yufkalar dörde bölünür.Madensuyu,sıvıyağ,yoğurt ve yumurta blendır ile çırpılır.Böldüğümüz
yufkalara bu sosdan sürülür.Geniş kenarına iç
malzemesinden konur.Gevşek olarak
sigara böreği gibi sarılır.
Bir yumurta,bir yemek kaşığı sıvıyağ ile çırpılarak
böreklerin üzerine sürülür.En üste susam ve çörekotu serpilir.Önceden 200
derece ısıtılmış fırında üzerleri
kızarana dek pişirilir.Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...