22 Nisan 2007 Pazar

TAVUKLU-MANTARLI BÖREK


Malzemeler
5 Adet Yufka
İç Malzemesi:
1 Tavuk Göğ
250 Gr Mantar
4-5 Adet Biber
1 Adet Kurusoğan
4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Pulbiber
Beşamel Sos Malzemesi:
2 Su Bardağı Süt
2-2,5 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Tuz-Muskat-Beyazbiber
Yufkalar İçin Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Maden Suyu
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
2-3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta
Susam-Çörekotu
Yapılışı
Minik minik doğanmış soğanlar sıvıyağda biraz kavrulur.Şefaflaşınca ince doğranmış biberler ilave edilir.Birkaç dakika kavurduktan sonra minik minik doğranmış tavuklar ilave edilir.Tavukların rengi beyaz olunca doğranmış mantarlar ilave edilir.Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Tavuklar ve mantarlar pişince tuzu,biberleri ilave edip ocaktan alınır.
Başka bir kapta un ile tereyağ pembeleşinceye dek kavrulur.Üzerine soğuk süt ilave ederek kaynatılır.Tuzu ve baharatları ilave ederek ocaktan alınır.
Beşamel sos,tavuklu ve mantarlı malzeme ile karıştırılarak iç malzeme hazırlanmış olur.
Yufkalar dörde bölünür.Madensuyu,sıvıyağ,yoğurt ve yumurta blendır ile çırpılır.Böldüğümüz yufkalara bu sosdan sürülür.Geniş kenarına iç malzemesinden konur.Gevşek olarak sigara böreği gibi sarılır.
Bir yumurta,bir yemek kaşığı sıvıyağ ile çırpılarak böreklerin üzerine sürülür.En üste susam ve çörekotu serpilir.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails