29 Kasım 2014 Cumartesi

7. İZMİR YEMEK BLOĞU YAZARLARI ETKİNLİĞİMİZ

Toplantımızın yapılacağı salona girdiğimde beni,
Şeniz AKGÜNDÜZ ( cocuklarlamutfakta )
Oya GENÇ  (İzmirdenlezzetler)
Selda ÇETİNTAŞ (Selda'nınmutfak defteri)
Gözde DEMİRCİ (gözdetarifler)
Fatma DAMYAN (Fatoşçatadlar)
Müjgan DAŞKIN(Sofrakeyfim)

arkadaşlarım karşıladı.Bu güzel gün için onlara teşekkürlerimi iletiyorum.Çekiliş için maviş kolonyalardan seçtim.


İpek arkadaşımızın yaptığı,üzerine logomuzu uyguladığı çikolatalardan alıp yerime geçtim.

Masalardaki çantayı açtığımda içinden sabunlar çıktı.

Ayrıca Logomuzun olduğu buzdolabı süsü de vardı,şu an yerini aldı.


Ben sabunlarıma bakarken ve gelen arkadaşlarla birkaç resim çekilirken tüm arkadaşlar toplandık ve kahvaltı başladı.
 Kahvaltının yıldızı İzmir'in meşhuuuuur boyozuydu.Dostlar fırın artık dondurulmuş boyoz da yapıyormuş.Memleket hasreti çekenlere müjdeler olsun :))

Eh ağzımız tatlansaydı dedik.Bakın neler geldi :))

İstanbuldan misafirlerimiz vardı. Redmond Türkiyenin temsilcisi

Filiz Çatalkaya Orhan ve
bireysel olarak tarihi yemeklerimizin izini takip eden Yunus Emre şef kısa konuşmasıyla toplantımıza katıldılar.
Toplantımıza katkılarından dolayı misafirlerimize teşekkür ederiz.

 

Toplantımız boyunca güzel servis elemanımızın ellerinden sınırsız dondurmalarımızı da afiyetle yedik.
Çekilişimizde bana çıkan hediye Keramikadan renkli kupalardı.
Diğer arkadaşlara çıkan hediyeleri gruplarsak şöyleydi.
Keramika:Pasta takımı, 6li Gül Kurusu Çerezlik, Melisa Çay Takımı, Çay Takımı,6lı Servis Tabağı, 6lı Pasta Tabağı, 6lı Mavi Pasta Tabağı, Pembe Puantiyeli Pasta Tabağı
Ar Yıldız: Sahan Seti,Cezve Takımı ve Çaydanlık

Dr.Oetker:Kelepçeli Kalıp, Yuvarlak Kek Kalıbı,Kare Kelepçeli Kalıp
Martı ve Arkadya Yayınları:Kitaplar için Handan'a çok teşekkürler.
Chado Çay:Değişik aromalarda çay
İmse:Melike Bahçeci Hanımdan iki kişiye Kurs
Taze Masa'ya teşekkürler.
Tiyatro bileti de iki arkadaşımıza çıktı.İyi oyunlar ve seyirler.
Avon:Değişik ürünleri arkadaşlarımız güle güle kullansınlar.

Tarhana Baba:Acılı ve acısız tarhanalar
Evim Saray: 3'lü Tencere seti,
Atlantis Tablo: Güzel bir tablo

Zaman su gibi akıp geçti,bir toplantının daha sonuna gelmiştik.Komitedeki arkadaşlarımız hazırlamış oldukları paketlerle bizleri yolcu ettiler.Paketlerde neler mi vardı ? 

Lav 
Kuntlar İçecek 
aaaaaa söylemeyi unuttum gelecek toplantıyı yapacak olan arkadaşlarımızı da seçtiler.
Sibel Duran  : lezzetdansı.blogspot.com
Gökçe Kazanç: gunlugumgokce.com
Arkadaşlarımız gelecek toplantı için buluşmaya başlamışlar bile :)) Hanımlar kolay gelsin.

Yazımda Figen,Fatma,Gökçe,Oya arkadaşlarımızın resimlerini kullandım,arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
















14 Kasım 2014 Cuma

ACUR TURŞUSU


Malzemeler
1  Litrelik Kavanoza sığacak Kadar Acur
400 ml Su
1 Kahve Fincanı Sirke
1 Yemek Kaşığı Kaba Tuz
1 Çay Kaşığı Hardal Tohumu
1 Çay Kaşığı Kişniş Tohumu
1 Diş Sarımsak
4-5 Tane Nohut
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Acı Toz Kırmızıbiber

Yapılışı
Acurlar yıkanıp süzülür.Her iki ucu kesilir.İriyse ikiye bölünebilir ama benim aldıklarım öyle küçücüklerdi ki zaten onları görünce turşu yapmaya karar verdim.Biraz iriyse yani yumurta büyüklüğündeyse iğne ile birkaç yerinden delinir ki salamurayı içine güzelce çeksin.
1 litrelik kavanozun dibine nohut,kişniş tohumu,hardal tohumu ve sarımsak konur,
Acurlar kavanoza mümkün olduğunca sıkı sıkı sıralanır.
Çukur bir kapta su,sirke,tuz,şeker ve acı toz kırmızıbiber (isteğe bağlı) karıştırılır.Şeker ve tuz eriyinceye dek karıştırılan salamura acurların üzerine dökülür.Kapağı güzelce kapatılır.
Yaklaşık on gün sonra turşumuz hazır olur.

Afiyet Olsun ...
Related Posts with Thumbnails