12 Nisan 2007 Perşembe

MİNİ TARTÖLET


Malzemeler
1 Paket Margarin
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
4 Su Bardağı Un
1 Kahve Fincanı Şeker
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
Kreması İçin:
500 Ml Süt
3 Yemek Kaışığı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Üzeri İçin:
Muz,çilek,kivi
Not:Bu ölçüden 20 adet mini tartölet ve 20-21 adet muhallebili kurabiye çıktı.
Yapılışı
Krema bir önceden hazırlanır.Süt,un ile kaynatılır.Şeker,vanilya ilave edip bir kez daha kaynatılır.Ocak kapatılır.Yumurta sarısı katılıp mikser ya da blendır ile çırpılır.Krema ılınmaya bırakılır.Ilınınca tereyaı ilave edilip çırpılır.Tadının az olduğunu düşünüyorsanız birkaç yemek kaşığı pudra şekeri ilave edip çırpabilirsiniz.
Ertesi gün kurabiye hamuru yoğrulur.10-15 dk kadar buzdolabında dinlendirilir.Tartölet kalıplarına fırça yardımıyla margarin sürülür.Hamurdan bilye büyüklüıünde parçalar koparılır.Kalıplara konan hamura bastırarak kalıbın ?ekli verilir.Kalıpların hepsi hamur ile kaplanınca fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Soğumaya bırakılır.
Soğuyunca,bir gün önceden hazırlanan krema sıkma torbasına konur.Tartöletlerin içine şekil vererek sıkılır.Ben bu işlemi servisten kısa bir süre önce yaptığım için kremanın üzerine meyvaları hiç bir işlem yapmadan kullandım.Ama uzun süre önce hazırlanacaksa meyvalar kararmasın diye tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır.Meyvaların üzeri bu jöle ile kaplanır.Tartölet kalıplarını alırken aynı boylarda kağıt kaplar da almıştım.Hazırladığım tartöletleri bu kağıtların içinde servis ettim.Misafirlerim tartöletleri hazır aldığımı sandılar.Ben beğendim.Umarım sizlerde yapar beğenirsiniz.
Afiyet Olsun...



ZEYTİNLİ KURU DOMATESLİ EKMEK


Malzemeler
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Su(Sıcak)
1 Yemek Kaşığı Yumuşak Tereyağ
1/2 Paket Yaşmaya(21 Gr Kadar)
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Aldığı Kadar Un
Tuz

1 Adet Kurusoğan
4-5 Yemek Kaşığı Siyah Zeytin(Çekirdeği Çıkarılmış Dilimlenmiş)
7-8 Dilim Kurutulmuş Domates(Zeytinyağında ve Sarımsakla Marine Edilmiş)
2-3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1/2 Demet Dereotu

1 Tatl? Kaşığı Fesleğen
1 Tatlı Kaşığı Kekik
Tuz-Karabiber-Pulbiber
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta
Susam ya da çörekotu
Yapılışı
Süt,sıvıyağ,kaynar su çukur bir kapta karıştırılır.Sıvıların sıcaklığında tereyaı eritilir.Böylece hamur için gerekli ılık ortam gerçekleştirilir.Bu sıvı karışımının içine şeker ve maya ilave edilir.Sıvı karışımı köpük köpük olana dek bekletilir.Bu aşamada un ve tuz ilave edilerek hamur yoğrulur.Hamur ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Kurusoğan rendelenir ya da aynı oranda doğranarak sıvıyağda kısık ateşte şeffaflaşıncaya dek kavrulur.Ocak söndürülünce doğranmış dereotu,fesleğen,kekik ilave edilir.
Mayalanıp iki katı olan hamura kavrulmuş soğanlı karışım,zeytin ve ince dilimlenmiş domates kuruları ilave edilir.Hepsi karışıncaya kadar tekrar yoğrulur.Tekrar hamurun kabarması beklenir.Hamur istenilen kıvama gelince yağlanmış bir fırın tepsisine elimizle bastırarak yayılır.
1 yumurta blendırla çırpılarak hamurun üzerine sürülür.En üste susam serpilir.(Ben unutmuşum!)Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Dilimleyerek servis edilir.
Afiyet Olsun...



7 Nisan 2007 Cumartesi

GNOCCHI


Malzemeler
1 Paket Gnocchi
Şakşukavari için hazırladığım sos
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Tuz-Karabiber-Fesleğen
Yapılışı
Gnocchiler bol tuzlu suda haşlanır.Pişen gnocchiler suyun üzerine çıkar.Kevgirle servis tabağına alınır.Üzerine şakşukavari için hazırladığım sostan kullandım.En üste karabiber ve kurufesleğen serpip servis edilir.
Afiyet Olsun...


Related Posts with Thumbnails