22 Nisan 2007 Pazar

TAVUKLU-MANTARLI BÖREK


Malzemeler
5 Adet Yufka
İç Malzemesi:
1 Tavuk Göğ
250 Gr Mantar
4-5 Adet Biber
1 Adet Kurusoğan
4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Pulbiber
Beşamel Sos Malzemesi:
2 Su Bardağı Süt
2-2,5 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
Tuz-Muskat-Beyazbiber
Yufkalar İçin Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Maden Suyu
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
2-3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta
Susam-Çörekotu
Yapılışı
Minik minik doğanmış soğanlar sıvıyağda biraz kavrulur.Şefaflaşınca ince doğranmış biberler ilave edilir.Birkaç dakika kavurduktan sonra minik minik doğranmış tavuklar ilave edilir.Tavukların rengi beyaz olunca doğranmış mantarlar ilave edilir.Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Tavuklar ve mantarlar pişince tuzu,biberleri ilave edip ocaktan alınır.
Başka bir kapta un ile tereyağ pembeleşinceye dek kavrulur.Üzerine soğuk süt ilave ederek kaynatılır.Tuzu ve baharatları ilave ederek ocaktan alınır.
Beşamel sos,tavuklu ve mantarlı malzeme ile karıştırılarak iç malzeme hazırlanmış olur.
Yufkalar dörde bölünür.Madensuyu,sıvıyağ,yoğurt ve yumurta blendır ile çırpılır.Böldüğümüz yufkalara bu sosdan sürülür.Geniş kenarına iç malzemesinden konur.Gevşek olarak sigara böreği gibi sarılır.
Bir yumurta,bir yemek kaşığı sıvıyağ ile çırpılarak böreklerin üzerine sürülür.En üste susam ve çörekotu serpilir.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun...

GÜL POĞAÇA


Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz
Aldığı Kadar Un
1 Adet Yumurta Beyazı
İç Malzemesi:
3-4 Adet Uzun Sosis
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
Margarin eritilir.Hamur yoğrulacak kaba aktarılır.Sıvıyağ,yoğurt,tuz,kabartma tozu ve un ilavesi ile yoğrulur.Hamurun bir kısmı merdane ile açılır.Bir bardak yardımı ile yuvarlak hamurlar elde etmiş oluruz.Sonra bu yuvarlakların beş tanesi üst üste gelecek biçimde sıralarız.Sosisi de çubuklar halinde keseriz.Birer parça sosis koyup daire şeklindeki hamurlar sosisin olduğu kenardan başlayarak sarılır.Sonra ortadan ikiye bölünerek iki adet gül poğaça elde etmiş oluruz.
Aşamaları resimlemeyi unuttuğum için böyle anlatmaya çalıştım.Umarım anlaşılır.Başka zaman yaptığımda resimlerim.O zaman resimli şekilde anlatırım.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet Olsun...

HAVUÇ ŞEKLİNDE PATATES SALATASI



Bu Tarifi Zuhal arkadaşımızın sayfasında görünce bayılmıştım.Ben de gelen misafirlerime yapıp ikram etmiştim.Zuhal'cim tarif için teşekkür ederim :)))

Malzemeler
3-4 Adet Patates
2 Adet Havuç
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Limon
Tuz-Beyazbiber
Havuç Rengi Verecek Kadar Tatlı Tozbiber
Yapılışı
Haşlanan patates ve havuçlar rendelenir.Maydanoz haricindeki malzemeler de katılıp iyice yoğrulur.Elimizle havuç şekli verdiğimiz salatalar servis tepsisine dizilir.Sap oluşturacak şekilde maydanozlar yerleştirilir.
Afiyet Olsun...



LİMON AYICIK


Malzemeler
1 Adet Limon
2 Adet Karanfil
Bıçağın Ucu ile Salça
Yapılışı
Limonun alt kısmındaki çıkıntı burnu oluşturacak biçimde kesilir.Gözlerinin yerine karanfiller batırılır.Ağız kısmı bıçak yardımıyla kesilir.Kestiğimiz kısma dudak havası vermek için salça konur.Hepsi bu kadar.Yalnız benim ayıcık biraz obur çıktı.Ben arkamı dönünceye kadar havuçlardan birini kapmış.Baktığımda ağzında havucun sapı kalmıştı.



Related Posts with Thumbnails