12 Ocak 2013 Cumartesi

HARDAL OTU SALATASI


Malzemeler

500 gr Hardal Otu
1 Adet Kırmızı Biber
Susam
Nar Ekşisi
Limon Suyu
Zeytinyağı

2-3 Diş Sarımsak
Portakal Suyu
Tuz

Yapılışı

Otların sararmış ya da güzel olmayanları ayıklanıp birkaç kez yıkanır.Son yıkama suyuna sirke konup bir süre bekletilir.Otların hepsini alabilecek bir tencereye kaynamış su konur.Otlar kaynayan suya ilave edilir.
Otların pişmesine yakın salatanın sosu hazırlanır.Genelde zeytinyağ,limon suyu ile yapılan bu sosu ben kendime göre şöyle yapıyorum.Sarımsaklar çok az tuz ile ezilir üzerine  nar ekşim Antakya'dan geldiği için çok kıvamlı ve çok ekşi dolyısıyla 1 tatlı kaşığı kullanıyorum ama elinizdeki malzemeye göre ayarlama yapmak gerekir.Üzerine limon suyu (göz kararı) ayrıca yarım portakalın suyunu son olarak zeytinyağı (yine göz kararı) ilave edip çırpılır.
Hardal otu yumuşayınca kontrol edilip pişmişse süzgüye alınır.Suyu süzülen hardal otları servis tabağına alınıp üzerine tuzu eklenir.Karıştırıp tabağın içinde düzenlendikten sonra hazırladığımız sos dökülür.Süslemek için üzerine kırmızı biber (önceden dolaba koyduysanız kullanabilirsiniz ya da konserve de olabilir) minik minik kesilerek salatanın üzerine serpiştirilir.Susam (ben susamı önceden kavurup küçük bir kavanoza kaldırıdım gerekli oldukça kulanıyorum) da serpilerek salatamız tamamlanır.
Afiyet Olsun ...



18 Aralık 2012 Salı

KARAMEL SOSLU PARFE


Bu pastayı kümbet pasta şeklinde yapmak için hazırlık yaptım.Ama sanırım kek kullanma süresinin sonlarına yakın olduğundan çukur kaseye yerleştirmeye çalışırken her iki katı da parçalandı.Ben de pastayı bu şekilde yapmak zorunda kaldım.Böylece pratik bir parfe tarifi oldu :))))

Malzemeler

1 Adet Pastaban  
500 ml Süt
1 Çay Bardağı Un
1 Çay Bardağı Şeker
1 Paket Damla Sakızlı Vanilya
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt

Karamel Sos
Tarifteki Kadar Süt



Muz
Çikolata Draje
Damla Çikolata

Yapılışı

Önce un ile süt kaynatılır.Kaynayınca şeker ve sakızlı vanilya eklenip bir taşım kaynatılıp ocak söndürülür.Ara ara karıştırarak krema soğumaya bırakılır.Krem şanti soğuk süt ile çırpılarak hazırlanır.Krema soğuyunca krem şanti ile karıştırılır.
Çukur bir kase streç film ile kaplanır.Kremanın içine kek parçalara ayrılarak katılır.Muz ve damla çikolata ilave edilerek karıştırılır.Çukur kaseye aktarılıp üzeri düzeltilir.
Buzdolabında bir gece bekletilir.Servis zamanı düz bir tabağa aktarılır.Karamel sos üzerindeki tarife göre hazırlanır.Parfenin üzerine dökülür.Muz dilimleri ve çikolata draje ile süslenen parfe dilimleyerek servis edilir.
Afiyet Olsun ...
Related Posts with Thumbnails