30 Aralık 2024 Pazartesi

ÇINTAR KIZARTMASI-MANTAR KIZARTMASI

Malzemeler
500 gr Çam Mantarı/Çıntar
3-4 Yemek Kaşığı Un
Tuz
Karabiber
Kırmızı Toz Biber
Kızartmak için yağ
Yapılışı
Mantarları önce ayıklıyoruz. Mantarın sapını ucundan kesmeye başlıyoruz. Eğer delikler varsa mantara kurt girmiş demektir. Yarım santim üzerinden yine kesip kontrol ediyoruz. Delikler kalmadıysa tamamdır. Ama delikler hala devam ediyorsa gövdeye kadar hatta bazen gövde de bile bu delikler olabiliyor. Gövdenin delik gördüğümüz kısmını da kesip atıyoruz. Kurtarabildiğimiz kadar artık. Delikler bitmediyse o mantarı atıyoruz. Delik olmayan mantarın sap kısmını gövdeden kesip ayırıyoruz. Sapları uzunlamasına ikiye bölüp pişiricez. Daire şeklindeki gövdenin dış kenarlarını 1 milim gibi kesip atıyoruz. Böylece düzgün kenar oluşuyor. Sonra büyüklüğüne göre ikiye ya da dörde kesip ayıklama işlemini tamamlıyoruz. Ayıklanmış mantarlarımızı hırpalamamaya özen göstererek yıkıyoruz. Tırtıklı yüzeyleri alta gelecek şekilde süzgüye alıp biraz süzülmesini bekliyoruz.
Düz bir tabağa unu ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Büyüklerimiz hep un ve tuz kullanarak kızartırlardı. Ben baharat eklemeyi sevdiğim için karabiber ve kırmızı toz biber de ekleyip unu hazırlıyorum.
Tavaya 1-1 buçuk parmak yüksekliğinde zeytinyağı koyup kızmasını bekliyoruz. Tercihe göre herhangi bir sıvıyağ da kullanabilirsiniz. Yağ kızınca mantar parçalarını una bulayıp yağa bırakıyoruz. Arkalı önlü kızartıyoruz. Yanında salatayla sıcak sıcak servis ediyoruz. 

Afiyet Olsun...


 

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails