29 Aralık 2024 Pazar

TARATORLU BÖRÜLCE SALATASI

Malzemeler
Yarım kg Taze Börülce
Yarım Limonun Suyu
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 İri Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Ekmek Kırıntısı
1 Çay Bardağı Ceviz
Tuz
Yapılışı
Börülceyi yıkayıp ayıklıyoruz. Tencereye aldığımız börülcelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ilave ediyoruz. 8-10 dakika kaynayınca kontrol ediyoruz. Çukur bir kasede sarımsağın üzerine salataya yetecek miktarda tuzu koyup eziyoruz. Sevdiğimiz dirilikte haşladığımız börülceleri süzüp kaseye alıyoruz, hala sıcakken karıştırıyoruz. Ardından önce limon suyunu sonra zeytinyağını ekliyoruz. Börülceleri ezmemeye özen göstererek şöyle bir karıştırıp servis tabağına aktarıyoruz. Ekmek kırıntısını salatanın üzerine serpiştiriyoruz. Cevizleri bıçakla doğrayıp küçük bir tavada kendi yağını salana kadar 1-2 dakika kavuruyoruz. Salatanın üzerine döşüyoruz. Artık salatamız servise hazır.
Afiyet Olsun...





 

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails