1 Şubat 2016 Pazartesi

CEVİZ KURABİYE

Bu kurabiyeyi gerek şekliyle gerek tadıyla çok seviyorum.Tesadüfen bu çok sevdiğim tarifin resmini de sevgili arkadaşım Figen çekti.Profesyonel bakış hemen kendini hissettiriyor değil mi ? Darısı başıma :))
Figencim çoooooooook teşekkür ederim :))
Bu kurabiyeyi görünce epey bir süre kalıbı alabilmek için çabaladım.Sonunda  Nigar arkadaşımın yardımıyla alabildim.Nigarcım çoooooooook
teşekkür ederim canım :))
Malzemeler
250 gr Tereyağı
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Limon
4-4,5 Su Bardağı Un
Bir Çimdik Tuz
İç Malzemesi
Süt Reçeli
Yapılışı
  • Oda ısısındaki tereyağı ile yumurtalar çırpılır.
  • Şeker ilave edilip çırpmaya devam edilir.
  • Unun 4 bardağı kaba alınıp ortası çukurlaştırılır.Çukur kısıma kabartma tozu ve limon suyu konur.
  • Bir çimdik tuz da eklenerek hamurumuz 10 dakika kadar yoğrulur.
  • Hamurumuz en az 10 dakika buzdolabında bekletilir.
  • Kalıbımızı ocağa alıp iki tarafını da orta ateşte ısıtıyoruz.
  • Hamurumuzdan iri mandalin büyüklüğünde parçalar koparıp tezgah üzerinde ince rulo haline getiriyoruz.
  • Ruloyu bıçakla fındık iriliğinde kesiyoruz.Herbir parçayı oval olarak yuvarlıyoruz.
  • Isınan kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz.Aman bu konuya dikkat ben resim çekeyim derken yağlamayı unutup yapmış bulundum. hamurların yarısı bir tarafta yarısı diğer tarafta yapışıp kaldı.Sağolsun kızım evdeydi de o temizleyiverdi sil baştan başladık.Yağlamak önemli :))



  • Hamurlarımızı kalıba mümkün olduğu kadar hızlı koyup kapağını hemen kapatıyoruz.
  • Her iki yüzünü ara ara kontrol ederek pişiriyoruz.
  • Ceviz rengi olunca tepsiye çıkarıyoruz.Çıkmak istemeyenleri Çöp şiş yardımıyla çıkarıyoruz.
  • Tekrar aynı işlemi yapıyoruz. Yiyeceğimiz miktarı pişirip kalan hamuru buzdolabında bekleterek başka gün yine değerlendirebiliriz.
  • Benim kalıbım tam ceviz büyüklüğünde bu ölçüyle yanılmıyorsam 60 adet çıktı.
  • Soğuyan kurabiyelerimizin ortasındaki boşluğa pasta kreması,puding,elmalı kurabiye içi,kakaolu fındık ezmesi,kabak tatlısı püresi,ganaj,süt reçeli koyup ikişer tanesini birleştiriyoruz.Kenardan taşmalar olursa temizliyoruz böylece ilk bakışta kurabiye olduğu anlaşılmasın :)) 
  • Bu ölçüden gerçek ceviz büyüklüğünde 50-60 adet civarında kurabiye çıktı.
  • Ben damla sakızı aromalı süt reçelimden koyup yaptım bu defa.Eşim sakızlı olduğu için beğenmedi ama biz kızımla beğendik, umarım sizler de beğenirsiniz :))


Afiyet Olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails