1 Şubat 2016 Pazartesi

SÜT REÇELİ - DULCE DE LECHE

Malzemeler
1 lt Süt
1 Su Bardağı Şeker
1 Silme Çay Kaşığı Karbonat veya Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Kadar Sakız veya
1 Çay Kaşığı Sakızlı Vanilya
Yapılışı
  • Büyük bir tencereye sütümüzü ve şekeri koyup kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca kabartma tozu veya karbonatı ekliyoruz hemen hızlıca karıştırıyoruz.Çünkü kabartma tozu veya karbonatı koyunca şekerli sütümüz epey kabarıyor.Bu yüzden büyük tencerede yapıyoruz.
  • Ocağımızı ortadan az daha  kısık konuma getirip kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Bundan sonrası sabır işi :)) Yaklaşık 1 saat kadar ara ara karıştırıyoruz.Süt miktarı giderek azalıp yoğunlaşıyor.
  • Süre geçtikçe sütümüzün rengi kreme dönüyor daha sonra karamel rengine dönüşüyor.
  • 1 saatten sonra reçelimizin başından ayrılmıyoruz,sık sık karıştırıyoruz.
  • 1 saat 15 dakikadan sonra sürekli karıştırıyoruz. Sevdiğimiz renge ve kıvama gelince ocaktan alıyoruz.Ben 1 buçuk saatte tamamladım.
  • Reçelimizi pişince küçük bir kavanoza boşaltıp soğuyana dek ağzı açık bekletiyoruz.Benim yaptığım reçel 400  mililitreden biraz az oldu.
  • Soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabında bekletiyoruz.15-20 gün içinde tüketmekte fayda var.Zaten ev halkı tarafından hemen tüketilecektir :))

Afiyet Olsun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails