26 Nisan 2008 Cumartesi

PİŞMANİYELİ CHEESECAKE

Bu tarifi kardeşim gibi sevdiğim Yeşim’den aldım. Oğluşunun doğum günü için hazırladığı ikramlardan biri de buydu. Yeşim süslemesinde simli gıda boyası ve boncuk şeker kullanmıştı. Cheesecake ışıl ışıl görünüyordu. Ben gıda boyası yerine fıstık ve boncuk şeker kullandım. Sizler de arzu ettiğiniz gibi süsleyin arkadaşlar.
Malzemeler
Tabanı İçin
2 Paket Burçak Bisküvi
50 Gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Süt
Peynirli Kreması İçin
500 gr Sepet Loru
2 Kutu Krema (400 gr)
1 Su Bardağı Pudra Şekeri (Fazla da Olabilir)
Üst Süslemesi İçin
Pişmaniye
Boncuk Şeker
Yeşil Fıstık
Yapılışı
  • Bisküviler toz haline getirilir. Üzerine önce eritilmiş tereyağı eklenerek karıştırılır. Ardından süt eklenip tekrar karıştırılır. Bu karışım kelepçeli kalıba konup üzerine hafifçe bastırarak kalıbın dibine yerleştirilir.
  • Kremaları büyük bir kâseye aktarıp üzerine pudra şekerini koyup önce 2 dakika düşük ayarda çırpıyoruz. Sonrasında en yüksek ayarda 2-3 dakika daha çırpıp taze şanti elde ediyoruz. Hazırladığımız şantinin üzerine lor peynirini alıp güzelce karışana dek çırpıyoruz. Bu aşamada tadına bakıp gerekiyorsa biraz daha pudra şekeri ilave edebiliriz. Sevenler limon ya da portakal kabuğu da azıcık ekleyebilir. Hazırladığımız bu peynirli kremayı bisküvili tabanın üzerine döküp üzerini düzlüyoruz. Bu şekildeyken buzlukta birkaç saat bekletiyoruz.
  • Servisten bir süre önce buzluktan alıp kalıptan çıkardığımız cheesecakemizi servis tabağına alıyoruz. Üzerine pişmaniyeleri tiftikleyip pastanın üzerinde kubbe oluşturacak şekilde koyuyoruz.
  • Pişmaniyenin üzerine toz yeşil fıstık ve boncuk şekerlerden koyup servis edilir.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails