Malzemeler
1 kg Bal Kabağı
1 Adet Kuru Soğan
1-2 Diş Sarımsak
8 Yemek Kaşığı Un
1,5 Çay Bardağı Su
5-6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
Tuz
Yapılışı
- Bal kabağının kabuklarını soyup çekirdek yatağının tüm yumuşak kısmını ayıklıyoruz. Yıkayıp rendeliyoruz.
- Soğan ve sarımsağı elektrikli doğrayıcıda incecik çekiyoruz. Un, su, yağın 2-3 kaşık kadarını, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamuru kıvamında olmalı.
- Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serip azıcık yağlıyoruz. Hazırladığımız kabaklı hamurumuzu hazırladığımız tepsiye incecik yayıyoruz.
- Üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirip 180 derece fırında güzelce kızarana dek pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız köftemizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))