3 Mart 2019 Pazar

FIRINDA BAL KABAĞI KÖFTESİ

Malzemeler
1 kg Bal Kabağı
1 Adet Kuru Soğan
1-2 Diş Sarımsak
8 Yemek Kaşığı Un
1,5 Çay Bardağı Su
5-6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
Tuz
Yapılışı
  • Bal kabağının kabuklarını soyup çekirdek yatağının tüm yumuşak kısmını ayıklıyoruz. Yıkayıp rendeliyoruz.
  • Soğan ve sarımsağı elektrikli doğrayıcıda incecik çekiyoruz. Un, su, yağın 2-3 kaşık kadarını, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamuru kıvamında olmalı.
  • Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serip azıcık yağlıyoruz. Hazırladığımız kabaklı hamurumuzu hazırladığımız tepsiye incecik yayıyoruz. 
  • Üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirip 180 derece fırında güzelce kızarana dek pişiriyoruz. 
  • Fırından aldığımız köftemizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails