Malzemeler
3-4 Adet Orta Boy Patates
2-3 Adet Kapya Biber
1 Bağ Doğranmış Semizotu
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
250 gr Kese Yoğurdu
4-5 Yemek Kaşığı Yoğurt
2-3Küp Süzme Peynir
1Yemek Kaşığı Mayonez
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1 Tatlı Kaşığı Acı Sos
2-3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
Tuz.
Yapılışı
Patatesler ve kapya biberler fırında közlenir. Biberler ara ara döndürerek her tarafının kızarması sağlanır. Biberler patatesten önce piştiğinden sık sık kontrol edilir. Pişince cam bir kaseye alınıp üzerleri örtülür. Bir süre terlemesini bekleyelim ki kabukları kolayca soyulsun.
Patatesler közlenince kabukları soyulup büyükçe bir kaseye alınır. İrice doğrayıp üzerine tuz, zeytinyağı, baharatlar ve süzme peynir eklenerek güzelce ezilir.
Sonrasında yoğurtlar,ezilmiş sarımsak, mayonez, hardal ve acı sos eklenip yine iyice karışana dek eze eze karıştırılır. Tadına bakıp gerekli malzemelerden biraz daha eklenir.
Servis zamanına kadar buzdolabında ağzı kapatılarak bekletilir.
Biberlerin kabukları soyulur, çekirdekleri ayıklanır. Jülyen doğranır. Semizotları güzelce yıkanıp süzülür. Suyunu süzdüğümüz semizotlarını salataya doğrar gibi doğranır. Semizotu ve biberleri salataya ekleyip ezmemeye dikkat ederek karıştırılır.
Hazırladığımız mezeyi kayık tabağa alıp üzerine kaşığın ucuyla çukurlar oluşturulur. Üzerine zeytinyağı ve pul biber ekleyerek servis edilir.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))