Malzemeler
1 Adet Pastaban(Kakaolu)
1 Çay Bardağı Süt(Keki Islatmak için)
Kreması İçin:
500 Ml Süt
3 Yemek Kaşığı Un
3 Yemek Kaşığı Şeker
1/3 Paket Margarin
2 Adet Yumurta Sarısı
3 Yemek Kaşığı Pudra
Şekeri
3 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
500 Gr Kadar Beyaz Şeker Hamuru
Gıda Boyası
Yapılışı
Yapım aşamalarını
görüntülemediğim için özür
dilerim. Dilim döndüğünce
anlatmaya çalışayım.
Bir tencerede süt, un ve kakao kaynatılır. Kaynayınca şeker,vanilya ilave edilip eriyinceye
kadar pişirilir. Ocak
söndürülünce iki adet yumurtanın sarısı kremaya konup çabucak çırpılır. Kremanın soğuması beklenir. Soğuyunca margarin ve pudra şekeri ilave edilerek tekrar çırpılır. Bir süre
daha buzdolabında soğutulur.
Önce keki paketten çıkarırken üstteki
kağıdı itina ile keserek çıkardım. Bunu kalıp olarak kullandım. Kağıdı ikiye katladım. Ön kısmını üçgen şeklinde kıvırdım ki baş kısmındaki üçgen oluşsun. Sonra işaretlediğim yerlerden
kestim. Kekin tek katını bu kalıba göre kestim.
Bu kağıt kesimi bir
fikir verir umarım.
Bu şekilde
kesilen kek katı ters çevirip
büyük komposto kasesine çukur oluşturacak biçimde yerleştirilir. Süt ile ıslatılır.
Ortadaki çukur kısma krema doldurulup kekin diğer katı bütün halinde kremanın üzerine kapatılır.
Komposto kasesinin üzeri streç film ile kapatılıp bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün pasta servis tabağına ters çevrilerek konur. Üzerine kalan kremadan ince bir tabaka
halinde sürülür.
Şeker hamurunun bir kısmı kırmızı, daha az bir
kısmı da siyah gıda boyası ile
renklendirilir. Önce kırmızı hamur merdane yardımıyla açılır. Keki kesmek için kullanılan kağıt kalıplarla kesilir. Yalnız yuvarlak görünen kenarlara iki
parmak pay bırakarak
kesilir. Böyle yapmamızın sebebi pastanın kenarlarından fazlalıkları düzgünce kesebilmek.
Kestiğimiz kanat
pastanın üzerine yerleştirilir. Elimizle sıvazlıyarak pürüzsüz hale getirilir.
Sonra ikinci kanat ve baş kısmıda aynı şekilde yerleşrilir.
Uğur böceğnin üzerindeki noktalar kalp şklindeki kurabiye kalıbıyla kesilir. Ortaya gelecek nokta ikiye
bölünür. Bal ile pastaya yapışması sağlanır.
Gözler için hazır marshmallow ikiye bölüp inceltilerek kullanılır. Üzerine elle şekillendirilen minik kalpler balla
yapıştırılır.
Kırmızı hamurdan ağız şekli verilerek balla pastanın üzerine yerleştirilir.
Antenler içinde siyah hamurdan ince çubuklar yapılıp bir kenarı yuvarlatılır. Antenler sabaha kadar donması için bir kenarda bekletilir. Sabah
kafanın iki kenarına batırılır.
Afiyet Olsun...