25 Nisan 2007 Çarşamba

PIRASALI BÖREK


Malzemeler
1 Kg Yufka
İç Malzemesi:
1 Kg Pırasa
4-5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber-Pulbiber
Yufka İçin Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Maden Suyu
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
2-3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
Üzeri İçin:
1 Adet Yumurta
Haşhaş Tohumu
Yapılışı
Pırasalar ayıklanır yıkanır.İncecik para şeklinde doğranır.

Pırasalar sıvıyağda kısık ateşte hiç su koymadan pişirilir.Kısık ateşte yapılmazsa biraz su ilave etmek gerekebilir.Pişince tuzu ve baharatları konup bir kez karıştırıp ocak kapatılır.Pırasaların soğuması beklenir.Gerekirse iç malzeme iki gün önceden pişirip saklama kabında buzdolabında bekletilebilir.
Yufkalar için sos malzemeleri çukur bir kapta blendırla çırpılır.Her bir yufka açılır.Sos malzemesinden 2-3 yemek kaşığı yufkalara sürülür.İki kenarı ortaya katlanır.

Bu kata da sos sürülür.Bu kez yufkanın yan kenarları ortaya katlanır.

Yufka bu haldeyken artı biçiminde 4'e bölünür.

Dörde bölünen yufkaların ortalarına iç malzeme pay edilir.
Önce üst ve alt kenarları iç malzemenin üzerine kapatılır.

Sonra iki kenar kapatılır.
Hazırladığımız börekler ters çevrilip fırın tepsisine dizilir.

Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sürülür.Haşhaş tohumu serpilir.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirilir.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails