Bu kez mücver yaparken kalp şeklinde aldığım kalıbı kullanmak istedim. İzmirli yemek bloğu yazarları toplantısında Yonca gıdanın bize hediye ettiği paketin içindeki çiçek yağı ile bu mücveri pişirdim. Böyle olunca resim çekerken mücverleri yonca şekline getirdim. Bu küçük detay benim çok hoşuma gitti. Sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler
1 Adet Patates
2 Adet Yumurta
1 Adet Kuru Soğan
5–6 Adet Taze Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Demet Dereotu
1/2 Demet Nane
Un
Tuz-Karabiber-Pul Biber
Sıvıyağ
Yapılışı
Kuru soğan çok ince doğranır ya da rendelenir. Yeşilliklerin demeti küçükse hepsi kullanılır ama bazen çok büyük demet oluyor o zaman bir kısmını kullanabilirsiniz. Yeşillik miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Taze soğanlar ince ince doğranır. Üzerine kabaklar ve patates rendelenir. Yumurta, tuz ve baharatlar ilave edilir. Undan 8–10 yemek kaşığı kadar konup tüm malzemeler karıştırılır. Daha sonra kabaklar su saldıkça kaşık kaşık un ilave edilir. Sıvıyağ kızınca kaşık kaşık dökülerek iki yüzü nar gibi kızartılıp havlu kâğıdın üzerine çıkarılır. Ya da resimdeki gibi kalıbın içine kaşıkla malzemeden döküp üzeri düzleştirilerek alt yüzeyi biraz kızarana kadar tutulur. Sonra kalıp çıkarılıp tavanın başka tarafına koyup ikinci üçüncü şekilli mücverler oluşturulur. İki yüzü de nar gibi kızarınca kâğıt havlu üzerine çıkarılır. Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun…
6 yorum:
Muhteşem olmuş ellerine sağlık :)
afiyetler olsun.
Sağol Yıldız'cım :))
Senin kalbine kurban;)))
ellerine sağlık bacım harika görünüyor;))
Sağol canımcım :)) Senin güzel kalbini hatırlattı değil miiii ?
Buda harika.Siz ne kadar marifetlisiniz ne kadar şık güzel şeyler yapıyorsunuz ellerinize sağlık
Canım çok teşekkür ederim.Böyle güzel sözlerle mahçup ediyorsunuz beni.Elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum.Eminim siz de yapıyorsunuzdur.İyi günler diliyorum arkadaşım :))
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))