Malzemeler
1 Paket Selva
Ispanaklı Mantı
4 Dilim gr
Bonfile ya da Biftek ( Yaklaşık 500 gr )
2 Adet Domates
1,5 Yemek
Kaşığı Şarap ya da Balzamik Sirke
1,5 Yemek
Kaşığı Soya Sosu
2 Yemek Kaşığı
Sıvıyağ
4 Yemek Kaşığı
Tereyağ
Tuz,Karabiber,Pulbiber,Kekik
1 Adet İri Boy
Patates
Kızartmak için
sıvıyağ
3-4 Yemek
Kaşığı Süzme Yoğurt
3-4 Yemek
Kaşığı Normal Yoğurt
3-4 Diş
Sarımsak
Yapılışı
Patates soyulup
yıkandıktan sonar jülyen bıçağı ile doğranır.Bir iki kez suyu değiştirilerek
yıkanır.Son suya bir yemek kaşığı sirke ilave edilerek bu suda en az 30 dk bekletilir.
Derin bir
tencerede 1,5 litre tuz ilave edilen su kaynatılır.Mantılar sevdiğiniz
dirilikte haşlanır.
İki kaşık
sıvıyağ kızdırılıp etler sotelenir.Etler kendi suyunu çektikten sonra soya
sosu,şarap ya da balzamik sirke ve iki kaşık tereyağ ilave edilir.Bu sosu
çekenen dek sotelemeye devam edilir.Sosu çektikten sonra doğranmış domatesler
ilave edilir.Yine domateslerin suyunu çekene dek pişirilir.En son tuzu control
edilip gerekirse tuz ilave edilir.Bu aşamada karabiber,pulbiber ve kekik ilave
edilp bir iki karıştırıp ocaktan alınır.
Etler pişerken
bir tencerede derin yağda patatesler parti parti kızartılır.Bu tarz patates
kızartmasına saman patates deniyor ve çıtır çıtır müthiş bir lezzet barındırıyor.
Sarımsaklar tuz
ile ezilir.Üzerine süzme yogurt ve normal yogurt konup karıştırılır.Gerekirse
su ilave edip çırpılarak yoğurdun kıvamı kaşıktan dökülecek şekilde ayarlanır.
En son küçük
bir tavada iki kaşık tereyağı kokusu güzelleşene dek yakılıp ocaktan
alınır.Çabucak iki kaşık sıvıyağ eklenip ısı düşürülür ki tereyağı yanmasın.2-3
çay kaşığı kadar pulbiber ilave edilip tekrar ocağa alınır.Pulbiberler yağa
rengini verip köpük köpük olunca ocaktan alınır.
Bütün işlemler
tamamlanınca servise başlanır.Servis ederken once mantı tabağa alınır.Üzrine
sarımsaklı yoğurttan gezdirilir.Üzerine etimizden pay edilir.Yaktığımız
pulbiberli tereyağdan etlerin üzerine gezdirildikten sonra en üste saman
patateslerimizden bir miktar koyularak servis edilir.Arzu edenler yanına biber
közleyip ya da kızartarak servis edebilir.
Afiyet Olsun …
15 yorum:
Sağlıklı ve huzurlu bir bayram dilerim :) Yemek harika görünüyor, benim de ıspanaklı mantıyla ilgili planlarım var :)
Müberra'cım teşekkür ederim canım.Sana da iyi bayramlar dilerim.Senin tarifini de merakla bekliyorum :))
Ben bu saman patatesi bir zamanlar bir yerde yemiştim. İki farklı boy tel süzgeçin arasına sıkıştırılmış ve öyle kızartılmıştı. Ve bir çukur kase şeklinde kızarmış olarak çıkartılmıştı, öyle hoştu ki Cevverim, bana onu hatırlattı. Ama fotoğraf gerçekten aşk gemisi gibi çıkmış:)) Bunu yiyip aşık olmamak da mümkün değil zaten sanırım:) Ellerine sağlık canım..
Serap'cım sağol kuzum resmi görüp böyle hissetmene sevindim doğrusu :D Senin yediğin çukur patates kasesinde ne koymuşlardı acaba ? Sanırım etli bişeydir ama sosu olursa servis hemen yapılmalı de miii ? Yoksa yumuşar :D Ne meraklıyım de miii :))))
çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Tamamen süper lezzetler var bu gemide:)
Nursevin arkadaşım çok teşekkür ederim.Buyrun gelin siz de gemimize :D
HARİKA GÖRÜNÜYOR GERÇEKTEN ELLERİNİZE SAĞLIK
Sağol hayat paylaştıkça arkadaşım :D
Mantı ancak böyle yorumlanır,süper.
Dilek'cim senin gibi maharetli bir arkadaşımdan böyle güzel iltifat alınca yüzümde kocaman bir gülümseme oldu.Teşekkür ederim canım :D
nefissss olmus canim Terjimmm ekrana yapismis bakiyorum:) ellerine saglik.
sevgiler.
offf cok sukur yorumlarimi gonderebiliyorum. Terjim nezaman yorum yazsam gonderemiyordum:)
Özgül'üm sağol kuzum beğendiğin için ama niye ekrana yapışıp bakıyorsun ki buyur gel yapalım yiyelim canımcım :D Yorum için de Tülay'cım sağolsun beni uyardı düzelttim.Önceden de Gül'cüm uyarmıştı düzeltmiştim ama şablon değiştirince yine ayar otomatik değişmiş.Neyse sonunda hallettim :D
Çok güzel olmuş :))) Ellerine sağlık. İlk fırsatta yapma hissi uyandırdı bu foto bana :))) Afiyetler olsun,
Sevgiler...
Teşekkür ederim Fatma Hanım :)
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))