Bu da yine hayal kurup yaptığım tatlardan
biri.Sonuç hem görüntü hem yemesi keyifli bir tatlı çıktı ortaya :)) Üstelik
tahin sayesinde 2-3 gün yufka kısmı çıtır çıtır halini kaybetmedi.
Malzemeler
2 Adet Yufka
1 Çorba Kasesi
Tahin+Sıvıyağ (Yufkaya fırça ile sürebilcek kadar inceltilecek)
Şeker
Tarçın
Üstü İçin
1 kg Kestane
Kabağı
2-2,5 Su
Bardağı Şeker
3-4 Adet
Karanfil
2 cm Kadar
Kabuk Tarçın
Süslemek İçin
2-3 Yemek
Kaşığı Yeşil Fıstık ( File ya da Toz )
Yapılışı
Kabaklar
temizlenmiş alınabilir.Temizlenmiş almadıysak önce karpuz gibi dilimlenir.Sonra
çekirdek kısmı temizlenir.Ardından kabukları soyularak yıkanır.Sonra kalın
kalın dilimlenir.Dibi geniş olan dolma tenceresi kullanırsak daha güzel
pişiyor.Kabaklar tencereye dizilip şeker üzerine dökülür.Karanfil ve tarçın da
ilave edilerek birkaç saat bekletilir.Kabakların saldığı su şekerleri
ıslatıncaya dek bu şekilde bekletilir.Önce harlı ateşte bir süre kaynatılır.Bir
süre sonra ocağın altı kısılır.Kabaklar saldığı suyu çekince ocak
kapatılır.Soğuyunca kabaklar bir çatal ile tencereden alınıp püre yapılır.Krema
sıkma torbasına tırtıklı bir uç takılarak buzdolabında bekletilir.Kabağın tamamı bitmedi.Yani
tatlının 3/4'ü kadarını kullandım sanırım.Arzu edersiniz kabak tatlısının
3/4'ünü püre yapıp kalanını tatlı olarak tüketebilirsiniz.Ya da yufkaların üzerine hepsini kullanabilirsiniz.Tercih sizin :)))
Yufkalar üst
üste konup önce 4'e bölünür.Hepsi üst üste konup tekrar 3'e bölünür.Böylece 24
adet üçgen elde ederiz.
Her parçaya
sıvıyağ ile inceltilen tahinden fırça yardımı ile sürülür.Üzerine toz şeker ve
tarçın serpilir.
Geniş kenarından başlayarak sıkı sıkı sigara böreği gibi
sarılır.Sivri kenardan 4-5 cm kala iki kenar daire şekli verilir.
Sivri uç içeri
kıvrılarak havuz şekli verilir.
Bütün yufkalar
böyle hazırlanır.
Arzu edilirse hemen fırında pişirilir ya da buzlukta bekletilir.Lazım olunca buzluktan çıkarıp pişirebiliriz.Pişince çıtır
çıtır oluyorlar.Fırından alıp soğumaya bırakılır.Soğuyunca üzerine kabak püresi
sıkılır.En üste yeşil fıstık ,ceviz ya da fındık kırığı gibi çerezlerden biri
kabağın üzerine serpilerek servis edilir.
Afiyet Olsun
...
14 yorum:
Hayalinize sağlık ne kadar hoşş denemem lazım ellerinize sağlık:)
Ne kadar güzel görünüyor canım.Ellerine sağlık.
Eline sağlık Cevver'ciğim,tadını tahmin edebiliyorum,sunumu çok hoş.Güzel hayallerinin devamını bekliyorum :)
Emine hanım teşekkür ederim.Umarım yapınca beğenirsiniz :))
Petek'cim sen beğendin yaaa çok mutlu oldum,sağol arkadaşçıııım :D
Nergiz'cim sağol canım :) eeeee blogcu olunca malzemeleri okuduğunda tadları aklında harmanlayabiliyorsun değil mi güzelcim :D
Süper çok değişik bir lezzet ve sunum olmuş elinize sağlık izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim
Hanife hanımcım çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :D
çok güzel bir sunum olmuş canım.bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.
bu ne saheser olmus boyle. ellerinize saglık...
Çok güzel olmuş. Tahinle bal kabağının birlikte tadına bayılıyorum. Sunum da nefis olmuş. Sevgiler.
mutfagabuyrun arkadaşım sağolsın bu içten yorumun için :))
Gözde Tarifler'cim böyle bir tabirle beni mutlu ettiğiin için teşekkürlerrrr :))
Sibel'cim aynen canım ben de kabak tatlımı yerken mutlaka üzerine tahin gezdiririm.İkisini ben de çok yakıştırıyorum.Sunumu beğendiğin için de ayrıca teşekkür ederim :))
Tabloma yorum bırakmadan geçemeyeceğim: Bu kadar mı estetik uydurulur kardeşim :)) Helal diyorum daha da demiyorum.. Bu arada kabak bulunmadığında havuçla da yapılır bu püre sanırım. Ellerine sağlık Cevverim :)
Serap'cım bu güzel sözler için çok çok teşekkür ederim canım :)) Elbette havuç da koy daha aklına gelen başka şeyle de yapılır.Böyle böyle yeni tadlar oluştururuz :D
ne güzel bir tatlı ,görüntüsü de harika,sabah sabah canım çekti,eline sağlık...
Teşşekkür ederim canım :))) İyi günler :D
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))