Malzemeler
1 Adet Orta Boy
Ekmek Kadayıfı
1 kg Şeker (6 Su
Bardağı)
4,5 Su Bardağı
Su
Limon Suyu
Servis İçin:
Kaymak veya
Kaymaklı Dondurma
Yapılışı
Kadayıfın
kızarmış yüzü alta gelecek şekilde tepsiye konur.Üzerine 3,5 su bardağı kaynar
su ilave edilerek 20-30 dk suyu çekip şişmesi beklenir.Fazla suyu kalmışsa
kağıt havlu ile kadayıfa hafif hafif dokunarak fazla su aldırılır.
Bu arada şeker tencereye
konur ve karamel rengi alması sağlanır.Üzerine kaynar su ilave edilerek
şekerler eriyene dek kaynatılır.Limon suyu ilave edilerek ocak kapatılır.
Ekmek suyu iyice
çektikten sonra kağıt havlu ile ekmeğin üzerine hafifçe bastırarak ekmekte
kalmış olan su da alınır.
Şerbet kepçe
kepçe kadayıfın her tarafına dökülür.Kısık ateşte kadayıf çevire çevire
pişirilir.Ara ara şerbet ilave edilir.Kadayıf tüm şerbeti çekip şeffaf bir
parlaklık elde edinceye dek pişirmeye devam edilir.Soğumaya bırakılır.
Soğuyunca
arasına kışın kaymak yazın kaymaklı dondurma koyarak servis edilir.
Afiyet Olsun ...
4 yorum:
Çok sık olmasa da yemekten hoşlandığım bir tatlı.
Harika görünüyor, ellerinize sağlık.
Sare hanım benim için henüz yeni bir tat olduğu için severek tüketiyoruz.Tabi dediğiniz gibi çok sık yememeli felaket kalorisi var :))
Beğendiğiniz için teşekkür ederim :))
Eline sağlık.Afyon'da vişneli kaymaklısını yerdik yolculuk molalarında:)
Nergis'cim benim de dikkatimi çekti de hiç yemedim inanır mısın ? Bi kez denemeli,dur bakalım kısmet o ne zaman tadılacak :)))
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))