30 Eylül 2013 Pazartesi

EKMEK KADAYIFI


Malzemeler
1 Adet Orta Boy Ekmek Kadayıfı
1 kg Şeker (6 Su Bardağı)
4,5 Su Bardağı Su
Limon Suyu

Servis İçin:
Kaymak veya Kaymaklı Dondurma

Yapılışı
Kadayıfın kızarmış yüzü alta gelecek şekilde tepsiye konur.Üzerine 3,5 su bardağı kaynar su ilave edilerek 20-30 dk suyu çekip şişmesi beklenir.Fazla suyu kalmışsa kağıt havlu ile kadayıfa hafif hafif dokunarak fazla su aldırılır.
Bu arada şeker tencereye konur ve karamel rengi alması sağlanır.Üzerine kaynar su ilave edilerek şekerler eriyene dek kaynatılır.Limon suyu ilave edilerek  ocak kapatılır.
Ekmek suyu iyice çektikten sonra kağıt havlu ile ekmeğin üzerine hafifçe bastırarak ekmekte kalmış olan su da alınır.
Şerbet kepçe kepçe kadayıfın her tarafına dökülür.Kısık ateşte kadayıf çevire çevire pişirilir.Ara ara şerbet ilave edilir.Kadayıf tüm şerbeti çekip şeffaf bir parlaklık elde edinceye dek pişirmeye devam edilir.Soğumaya bırakılır.
Soğuyunca arasına kışın kaymak yazın kaymaklı dondurma koyarak servis edilir.
Afiyet Olsun ...

4 yorum:

sare dedi ki...

Çok sık olmasa da yemekten hoşlandığım bir tatlı.
Harika görünüyor, ellerinize sağlık.

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Sare hanım benim için henüz yeni bir tat olduğu için severek tüketiyoruz.Tabi dediğiniz gibi çok sık yememeli felaket kalorisi var :))
Beğendiğiniz için teşekkür ederim :))

nergis mevsimi dedi ki...

Eline sağlık.Afyon'da vişneli kaymaklısını yerdik yolculuk molalarında:)

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Nergis'cim benim de dikkatimi çekti de hiç yemedim inanır mısın ? Bi kez denemeli,dur bakalım kısmet o ne zaman tadılacak :)))

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails