13 Nisan 2014 Pazar

İÇ BAKLALI MARUL SALATASI


Malzemeler
5-6 Yaprak Marul
3-4 Adet Taze Soğan
1 Tutam Dereotu
1 Su Bardağı İri İçli Taze Bakla
Tuz
Nar Ekşisi
Limon Suyu
Zeytinyağ
Yapılışı
Marul,soğan,dereotu doğranarak servis kabına alınır.Kabuklarından çıkarılan iç baklaların ince kabukları da ayıklanır.Salatanın üzerine serpilir.Salatanın tuzu kararınca konup ezmeden karıştırılır.Küçük bir kavanozda nar ekşisi,limon suyu ve zeytinyağ iyice çalkanır.Arzu edilirse bu sosa 1 tatlı kaşığı kadar mayonez ilave edilebilir.Kıvamını bulan sos salatanın üzerine gezdirilir.Suyunu kullandığımız limonun kabuğunun bir kısmı salatanın üzerine minik minik doğranıp servis edilir.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails